Injuram! Deci, existam!

March 30, 2007 · Bagat la Diverse 

Se observa o tendinta in peisajul blogos autohton de a se impune oarece reguli, coduri, “bun-simt”, alea, alelalte…
Nu tu atac la persoana, nu tu injuraturi, nu tu…nimic. Sprijinitorii conceptului sint ziaristii frustrati, amatori de serate la ambasade, presa piscotara, cu alte cuvinte. Apropo, regretam ca autoarea etichetei a lasat blogul personal in paragina.

Blegoo este un sprijinitor convins al injuratului pe blog. Injuratura AJUTA! Nu sintem singurii, de altfel. Transcriem, mai jos, un fragment dintr-un articol publicat in ziarul “Adeverul” sub semnatura D-lui B. Branisteanu. Circa 1938.

“…nespus de grea, fiindca trebuie sa recunoastem ca in anumite privinti, injuratura e necesara romanului si binefacatoare chiar. Cind nedreptatea il copleseste, cind e jignit in sentimentele lui de om si cetatean, cind in viata de toate zilele rautatea semenului il irita pina la crima, – o injuratura pornita din fundul sufletului, e o usurare pentru dinsul si-l impiedica dela mai rau. Cite lovituri, cite crime, cite rascoale, as zice chiar cite revolutiuni, n’au fost si nu sunt evitate datorita injuraturii savuroase, pe care o arunca romanul, adesea colectivitatii si foarte adesea anonimilor de pe urma carora sufera. Injuratura e in acest caz expresia amaraciunii sale, a fatalismului sau. Ananke inseamna la dinsul faimoasele doua litere.”

Bravo, D-le Branisteanu!

Cit despre cei care vor sa “curete” blogosfera romana de “obscenitati”, va recomandam acest site, unde va puteti constitui intr-un grup organizat. Poate chiar un partid, cine stie…

Mișto!(0)Fleoșc!(0)

Comentarii

Comments are closed.