iMielu’ si iLeul

April 10, 2007 · Bagat la Diverse 

Prin amabilitatea Domnului Manafu, ne delectam cu ultima productie virala de la iLeo. Inainte de a trece la subiect, o mica observatie:

Dl. Manafu NU isi prezinta opinia personala; in mod elegant, domnia sa solicita parerile altora, printr-un pol. Blegoo a auzit citeva soapte, susoteli ma rog, pe la colturile blogosferei, precum ca spotul publicitar (?) in chestiune este de fapt “copilul de creier” al D-lui C. Manafu. Zvonul este neconfirmat din pacate, asa ca nu insistam. Totusi, considerind:
1) Legatura publica dintre iLeo si Dl. Manafu;
2) Atitudinea D-lui Manafu vis-a-vis de subiect (“…cum vi se pare?…”);
Credem ca ar fi ceva acolo…ca fum fara foc…mdeh.

Acum, despre filmuletul propriu-zis. Dl. Bogdan Naumovici interpreteaza rolul “aruncatorului de ciocan” folosind carcasa unui miel jupuit proaspat. Apare si un text, identificind protagonistul ca fiind membru in juriul “Olimpiadele Comunicarii”. Privitorul e solicitat sa protejeze sanatatea mintala a juriului (“Gindeste-te de 2 ori inainte sa te inscrii”). Clar ca buna ziua.

Productia este intentionat grosiera, din categoria: “pour épater les bourgeois”. Nimic rau in asta, ca idee, concept, directie. Se practica de cind lumea, in special la caminele de studenti, la mahala, pe strada, etc. Intrebarea este daca mesajul atinge tinta. Ori, care-i tinta? Informarea publicului interesat de Olimpiadele Comunicarii? Ori mai degraba, stirnirea de discutii in jurul brandului iLeo? Noi credem ca e vorba de cea din urma. Astfel privit, spotul “publicitar” devine o alta prostie generata de corifeii cocalari ai marketing-ului autohton, in goana dupa recunoastere si adulatie. Daca tot se doreste generarea de vilva in jurul lui iLeo, noi sugeram o refacere a spotului. Un fundal sonor potrivit, o manea vesela, saltareata, poate cu textul de mai jos:

“muschii mei – muschii mei
prinde mielu’ de picioare,
muschii mei – muschii mei
si il face ca sa zboare,
muschii mei – muschii mei…”

Olimpiada, zici? Comunicare, zici?
Hai Olimpiadaaa!…
Hai Comunicareee!…

Hai sictir, zicem noi.

Mișto!(0)Fleoșc!(0)

Comentarii

1 Comentariu to “iMielu’ si iLeul”

  1. Ileo on April 10th, 2007 9:39 am

    Ideea e retarda din start. Daca e intentionat adresat grosierilor, cocalarilor, inseamna ca la Olimpiadele comunicarii se inscriu doar cocalarzi? Vai pula lor, ca sa ma exprim eufemistic. Si desigur, manafu considera ca acest spot s-a transformat intr-un viral, ca are multe vizionari pe youtube.
    Manafu babe, daca rad prostii la el, asta nu il face viral. Ci doar o marfa de retarzi, pentru retarzi.

    Mișto!(0)Fleoșc!(0)