Oare ce e mai bine?

April 2, 2009 · Bagat la Blegoo SRL, Romania 

1) Sa ai trafic… ori sa ai comentatori?
Serios, asta e chiar o intrebare buna. Ca exemplu, Dono si Mircea Badea au si trafic si comentarii. Sa nu mai vorbim de Cabral.

Zoso… clar are trafic… dar nu extrem de multe comentarii – daca excludem posturi explosive – gen motociclisti, furtishaguri in roblogsfera si alea.
DeCe?… la fel… trafic kakalau, Maria Ta (cum bine zicea unchi-meu).
Ar mai fi Fluture si DeMaio. Arhi e din alta poveste… el e portal in sine (vezi si ce burta are).
Eu nu intru la considerare… am 100 de cititori ca medie… si 5-6 comentatori (ma rog, fanel [cand il apuca], krossfire [daca e beat], maica-mea si 1-3 decoltee personale.
Personal, n-as vrea comentariile lui Mircea nici mort… ori alea de la Ciutacu. Ma indoiesc ca poti intretine un dialog cu mii de comentatori. Cabral e o exceptie, dar banuiesc ca o sa oboseasca si Marele Negru al Patriei.
Deja nu mai comentez daca vad peste 50 de comentarii oriunde. Daca mi se pare interesant subiectul, il dezvolt pe gloaba personala, nu? Face sens… cred eu.

2) Despre sani, mamele, tzatze si decoltee.
Am observat un oarecare interes pentru initiativa mea cu “Decolteele” blegului. Totusi, remarc un fel de neintelegere a conceptului. Ideea nu e sa arati sfarcuri si tzatze… ideea este de a folosi un “decolteu” ca mod de promovare. Care nu e acelasi lucru cu a arata “pieptzii” muieresti. Vreti tzatze? Mergeti la Arhi la tuiter/blog… acolo se da cu nemiluita.
Nu nene… ideea este de a propasi femeile, ca parteneri, ca egali, ca persoane in sine; normal, putem sa ne punem scula pe scanner – dar… asta e tzipatul nostru la glorie?
Femeile, zic… sunt diferite de restu’ lumii.
Oare ce ne-am face fara ele?
Fara decolteele lor, zic?

Mișto!(0)Fleoșc!(0)

Comentarii

19 Comentarii to “Oare ce e mai bine?”

 1. carola on April 2nd, 2009 9:20 pm

  eu as vota pentru comentarii. Comentarii inteligente!

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 2. raluxa on April 2nd, 2009 9:48 pm

  ...si asa se naste primul meu comentariu pe acest blog. way to go, man! mai ales ca am recunoscut metafora organului genital masculin tras in scanner ;)
  ...si opinia mea despre comentarii vs. trafic (ca de-aia m-am oprit aici): comentarii, intotdeauna!! un trafic mare fara sa se lege o comunitate = mirc. si nu asta ne dorim de la blogul nostru, nu?

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 3. definitiv! on April 3rd, 2009 12:35 am

  Cabral & Badea apar la tv, de aici poate rezulta comentatori.
  Dono nu e roman, el face parte din alta categorie de oameni.
  Arhi chiar e portal, te pierzi la el.
  Zoso uneori te spurca de nu te vezi daca nu comentezi pe placul lui.
  DeMaio acorda o atentie sporita comentatorilor, cred ca fiecare comentator are cate un raspuns de la el. E chiar ok sa porti un mini-dialog cu el cate odata. Mie cel putin imi face placere.
  La Fluture am ajuns de cateva ori trimis de google, dar nu am simtit nevoia sa revin + sa ma bag in seama.
  Ai mai ramas tu. Scrii destul de rar dar mai ales ca uneori scri de nici dracu nu te intelege. Ai unele posturi de habar nu am ce as putea comenta.
  Si... concluzia:
  depinde pentru ce ai blog. Daca vrei bani din reclame, te intereseaza traficul.
  Daca vrei pasiune, faci orice pentru un comentariu inteligent.
  Eu momentan nu vreau nici trafic nici comentarii. Vreau doar sa am blog. Cred ca va fi interesant sa ma citesc peste 50 de ani :)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 4. cti97 on April 3rd, 2009 10:06 am

  "Femeile, zic sunt diferite de restu lumii." = perla memorabila ! merita trade mark

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 5. Blegoo on April 3rd, 2009 10:45 pm

  @ carola: Cam asa gandeam si eu - n-am vrut sa si zic, sa nu influentez... :) )

  @ raluxa: Multumesc de vizita; prefer de o mie de ori comentarii decat trafic. De cele mai multe ori, mai invatz ceva, mai aflu chestii, in fine - e o interactie din care eu zic ca partenerii au de castigat.

  @ definitiv! : Intamplator, mie imi plac si Cabral si Mircea Badea; la primul comentez foarte rar - la al doilea - niciodata. Probabil ar fi misto sa inventeze cineva un plugin care sa stearga automat comentarii tampite gen: "vai, ce imi place de tine" si alea...
  Dono... nu stiu. Ca si multi altii pe care i-am citit... la inceput sunt placuti... ulterior te plictisesti.
  Arhi... ce sa zic; unul din cele mai bune bloage in ro la ora asta - parerea mea - nu o zic fiindca suntem prieteni - o zic fiindca asa cred. Fiindca reflecta Romania asa cum e ea acuma. Ca sa nu mai vorbesc de comentarii - alea sunt chiar posturi in sine, un fel de bis.
  Zoso... nu stiu, comentez f. rar la el fiindca in majoritate - posturile lui sunt relativ criptice. Zoso e un caz unic. Trafic cat Caraimanul, comentarii relativ putine si in mare, predictibile. Posibil ca el sa stearga comentarii la gros, nu am idee. Inca nu imi dau seama de ce incep ziua cu bloaga lui - e total inexplicabil. :)
  DeMaio e analitic si interesant de urmarit. Fluture e relativ "pontifical", adica... e ceva gen "Fluture dixit!" si aia e. Ce sa mai comentezi, nu mai e nimic de comentat, omul a zis tot.
  Eu nu contez - asa cum observi si tu, am tendinta sa scriu uneori mai incalcit - probabil alea sunt posturi unde vorbesc cu mine insumi, uitand scopul si menirea "blegului"; ei, cum era vorba aia? "nobody is perfect, I'm nobody"... :)
  Total inedit conceptul tau, de a scrie nici pt. comentatori, nici pentru trafic. Motivatia, cel putin, e chiar neobisnuita. 50 de ani suna cam mult, totusi. Hai, 30 pare mai omenesc, zic.

  @cti97 : Pai... nu e asa? :) ) Ca sunt total diferite de restu' lumii?
  Offtopic - mi-am jurat sa nu mai intru la tine pana nu te stabilizezi cu teme si concepte de mini/micro/nano bloage; serios, ai un motiv real sa tot schimbi TOTUL in fiecare zi? :)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 6. cti97 on April 3rd, 2009 10:59 pm

  @blegoo ... eu am socotit intotdeauna ca sunt o specie total diferita :) in ceea ce ma priveste, imi cer scuze pentru instabilitatea blegosferica, iar ca motiv ... real ... poate metafizic :)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 7. Blegoo on April 3rd, 2009 11:52 pm

  Cataline... eu inteleg ca ai probleme existentiale la nivel de nuantza de vopsea la perete... da' zic sa nu transpunem viata in gloaba.
  Ca daca o iei asa... atunci raspund pe masura... si n-o sa-ti placa de nici o culoare. Mintile-n cap, responsabilitatea personala si alea. Fata de cititori, audienta si restu' de balarii.
  Fatza de tine, zic. :)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 8. Fluture on April 6th, 2009 10:52 pm

  Salut. Cred ca n-am nici traficul si nici profilul necesar sa ma incluzi in comparatiile de mai sus. E doar o falsa impresie. Am putini cititori si putini comentatori. Dar, na, nu te pot obliga sa ma scoti din aprecierile de mai sus :-)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 9. Blegoo on April 9th, 2009 6:29 pm

  @ Fluture: Cu respect, falsa modestie nu te prinde. A se slabi, zic; a se renuntza; a se accepta rolul in societate. A se continua, in lipsa de alternative. :)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 10. Fluture on April 9th, 2009 6:34 pm

  Ooops, acum ma acuzi de "falsa modestie"? Daca ma acuzai de modestie pur si simplu mai intelegeam, dar de ce "falsa"? Eu chiar cred ce am zis mai sus.

  Nu ma compar la trafic cu Arhi, nici cu DeMaio. Si nici la abonati. Si, in cea mai mare parte, nici la subiecte...

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 11. Blegoo on April 9th, 2009 7:15 pm

  @ Fluture: Prin "falsa modestie" eu inteleg actiunea unei persoane care desi stie ca e capabila (in orice domeniu/sens al cuvantului) alege sa se prezinte ca fiind mult mai prejos de valoarea reala (atat obiectiva cat si perceputa de altii).
  Un fel de politeze orientala, japoneza... "... o, vai, dar e o nimica toata..." alea.
  Mai pe sleau: faptul ca nu ai trei mii de comentarii la un post (ca Mircea Badea) nu iti da dreptul sa te prezinti ca "neimportant".
  Si invers: Daca Mircea Badea are trei mii de comentarii offtopic la un post, nu inseamna ca scrie tampenii.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 12. Fluture on April 9th, 2009 9:39 pm

  Ma pot prezenta ca neimportant atunci cand influenta mea este MULT mai mica decat a altora.
  Degeaba scriu mai bine decat X - de fapt, ce inseamna ca "scriu mai bine"? cine judeca asta? - daca X are 3000 de cititori si eu 300. Eu influentez mult mai putina lume. Daca schimbam cifrele, de ex. 10.000 contra 300, iti dai seama ca nu mai contez mare lucru. Asta voiam sa spun.

  A, daca e vorba de un banc bun, conteaza mai putin ce trafic am sau X. Eu vorbesc strict de lucruri importante. In fine, importante pentru mine...

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 13. BlegooPR on April 9th, 2009 10:03 pm

  @ Fluture - cum ar veni - daca ai comentat si fost influentat?

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 14. Blegoo on April 9th, 2009 11:15 pm

  Fluture, si eu tot de chestii importante vorbeam. Acuma... depinde si pe cine influentezi, nu? Si mai ales... cum.
  Desigur, daca vorbim de alegeri la parlament... e alta poveste. Eu ma refer strict la posturile tale care in opinia mea, au avut o influenta mai mare decat... hai sa zic... aiureala mea cu "cum sa fii blogoman de succes".
  Influenta ta se exercita asupra celor care obisnuiesc sa-si folosesca mintea in scopul clasic. Adevarat, nu-s multi... da' eu cred ca e mai importanta influenta asta. :)
  Si mai stiu ca tu stii asta; de aici, acuzatia de "falsa" modestie. :)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 15. Fluture on April 10th, 2009 4:05 pm

  N-am fost automat influentat daca am comentat. Dar exista probabilitate sa fi facut un demers "intelectual" mai mare decat al celui care doar a citit textul in diagonala. Chiar daca nu sunt de acord cu ceea ce avanseaza cel pe care-l citesc.

  "Importanta" pentru ce sau pentru cine? Schimb eu cu ceva societatea? Sau, hai sa nu ma duc asa departe, crezi ca daca am facut 2 oameni sa-si puna intrebari sau sa zica "ptiu, drace, are dreptate" am facut mare lucru pentru societate? Nu. In schimb, daca Badea debiteaza zilnic cate ceva la TV sau pe blog, el, da, schimba cumva perceptia celor care-l urmaresc.

  Iti dau un exemplu: Daca Badea instiga la violenta, cei care-l citesc/asculta - si, atentie, nu zic numai de ceata de idioti, sunt si unii care au ceva la bibilica, fara sa fie neaparat inteligenti - vor zice "ba, asta chiar are dreptate, futu-le muma lor de tigani". Iar poate ca unii dintre cei multi vor trece (cand se va ivi ocazia) la fapte. In schimb, daca eu instig la violenta, poate se trezesc vreo 2 care sa zica "ba, Fluture are dreptate", insa nu cred ca vreunul din ei va trece la violenta. Cel putin probabilitatea e mult mai mica (2 oameni la mine versus 50.000 la Badea). Deci, influenta mea e zero.

  E adevarat, nici nu mi-am propus sa influentez pe cineva, scopul blogului meu e mult mai personal de atat: narcisismul meu pronuntat se lauda deja in fata viitorilor mei mostenitori :-) Despre asta e vorba in blogul meu.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 16. BlegooPR on April 10th, 2009 8:43 pm

  Zic ca influenta e influenta, fara numar, ca e 2 ca e 50.000 ....

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 17. Blegoo on April 12th, 2009 2:24 am

  Deja schimbi subiectul. Hai sa incerc si eu un exemplu: Wittgenstein n-a avut multi admiratori cat timp a trait; in zilele noastre, extrem de putini oameni au auzit de numele lui, ca sa nu mai vorbim de ce-a scris. Un ilustru necunoscut, asadar.
  Comparativ, Karl Marx e cunoscut in toata lumea si invinovatit (pe nedrept) de toate relele cu putinta.
  Obiectiv vorbind, Wittgenstein e cu un ordin de magnitudine mai important decat Marx - referitor la societatea umana.
  Desigur, Mircea Badea nu e Marx si nici tu nu te apropii de Wittgenstein - e doar un exemplu despre relativitatea termenului "important". :)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 18. Fluture on April 13th, 2009 11:10 am

  Hm, Wittgenstein e "important" pentru o mana de oameni si, aproape deloc pentru umanitate. Si daca n-ar fi scris ce a scris, lumea ar fi continuat in acelasi fel.

  In schimb, daca Mircea Badea scrie o carte, s-ar putea sa aiba un succes fenomenal printre romani (oricum, mult mai multi decat cei care au auzit de Wittgenstein) si chiar sa-i influenteze. Iar ei sunt cei care "fac societatea", care contribuie la decadenta ei.

  Relativ sau nu, rezultatele sunt absolut vizibile venind de la Mircea Badea si inexistente venind de la Wittgenstein. Iar venind de la mine chiar nu conteaza...

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 19. Blegoo on April 13th, 2009 2:13 pm

  @Fluture: Clar, il denigrezi pe Wittgenstein si il admiri in secret pe Mircea Badea... :) )

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)