Cenzura pe Internet

May 6, 2009 · Bagat la Romania 

“Onli in Romania”, cum ar zice unii romglezi de soi (va stiti voi care sunteti). Dar sa lasam autopromovarea, ca nu-i frumos, si ma reclama cartelu’ la hingheri

Are Arhi un articol, in care da citate din ceva care se numeste:

proiectul de Lege pentru modificarea ?i completarea titlului III Prevenirea si combaterea criminalitatii informatice al Legii nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare

Inainte sa va apuce cascatul, sa bag repede si motivele pentru care ministerul roman de justitie s-a trezit ca il mananca undeva de crimele informatice (daca nu va duce capul, sariti pasajul de mai jos):

Descrierea situatiei actuale

Avand in vedere necesitatea de implementare a prevederilor Protocolului aditional la Conventia Consiliului Europei privind criminalitatea informatica, adoptata la Budapesta, la 23 noiembrie 2001 si ratificata prin Legea nr. 64/2004, publicata in Monitorul Oficial nr. 343 din 20 aprilie 2004, precum si semnarea de catre Romania a Conventiei de la Lanzarote a Consiliului Europei pentru protectia copiilor impotriva exploatarii sexuale si a abuzurilor sexuale, in perioada 25 26 octombrie 2007, se impune modificarea si completarea titlului III Prevenirea si combaterea criminalitatii informatice al Legii nr. 161/2003.
Cel de-al doilea raport al Comisiei Europene impotriva Rasismului si Intolerantei (ECRI) pe anul 2002 recomanda Romaniei ratificarea Protocolului aditional la Conventia Consiliului Europei privind criminalitatea informatica referitor la incriminarea actelor de natura rasista si xenofoba comise prin intermediul sistemelor informatice.
Tema ratificarii documentului este reluata si in cel de-al treilea Raport ECRI despre Romania pe anul 2005, care cuprinde si recomandarea ca autoritatile romane sa aplice Ordonanta de urgenta nr. 31/2002 cu mai multa hotarare impotriva oricaror organizatii sau partide politice care propaga ideologii rasiste.
Necesitatea implementarii Protocolului aditional la Conventie in legislatia nationala decurge din ratificarea Conventiei Consiliului Europei privind criminalitatea informatica prin Legea nr. 64/2004.

Bine, hai ca mi s-a facut mila de voi, si va traduc pe romaneste: vrei, nu vrei, bea Grigore ageasma! Adica, ati vrut in UE, acuma stati si capra de 3 ori.
Indiferent de rezultatul dezbaterilor (si stim cu totii ce inseamna dezbatere in Romania) o sa semnam, o sa ratificam, si o sa pupam undeva Bruxelles-ul (ceea ce mi se pare ironic, avand in vedere navala de pedofili belgieni in Romania).

Dar, deh, asta e.

Trec si peste ironia formularii:

semnarea de catre Romania a Conventiei de la Lanzarote a Consiliului Europei pentru protectia copiilor impotriva exploatarii sexuale si a abuzurilor sexuale, in perioada 25 26 octombrie 2007

formulare care ma face sa ma gandesc, in mod parshiv, la faptul ca poate legea aia se opune abuzului sexual de minori DOAR in perioada 25 – 26 octombrie 2007? E doar o virgula, ce pana mea, nu? :) Las’ca o pierdem noi… cumva.

Ce Inseamna Asta:

Asta inseamna autocenzura la gros, daca nu vrem sa avem probleme majore. Uite de ce:

Putini dintre noi stiu ca in Germania e interzis nu numai sa canti, dar sa posezi inregistrari, sa le pui pe net, ORI SA ACCESEZI oriunde in alta parte pe net, melodia “Deutschland ber alles”.

Da, taica… si nu e de ras, fiindca nemtii o iau in serios: Vorbim 60 de zile de parnaie, plus amenda, plus cheltuieli de judecata.
Asta DOAR daca pui link la un sait care cuprinde, intre altele, si cantecul respectiv. Nu conteaza ca tu ai dat link la alt cantec, ori ca habar n-aveai ca exista si cantecul ala pe saitul respectiv.
Si daca puscaria in Germania mai e cum mai e, apai la noi e nitel mai sud-est europeana… mai… ca la inchisoare, ce mai!

Iar noi, o sa ne cam aliniem la aceleasi legi, taica… daca mai vrem sa ne pice euroi dinspre vest…

Ultimul pasaj din proiectul de lege pe care il citeaza Arhi e cel mai relevant, dupa parerea mea:

arhi-lege

Deci, daca ii apuca pe aia cu tribunalu’ criminal contra oamenilor (ala din Spania, care vroia sa-l bage la parnaie pe presedintele Tufis) sa declare bombitzele de la Hirosima si Nagasaki ca sunt genocid sau ceva, si se trezeste vreun ametzit prin America sa zica ca nu, si eu dau link la saitul aluia, si statul roman recunoaste aberatia spaniola… atunci… se cheama ca mi-am tras-o.

In special fiindca statul roman o sa fie foarte dornic sa arate mai multa hotarare contra d-alde mine, fie ca-s caine, fie ca-s srl…

Concluzia mea bleaga:

E clar ca o sa se ratifice, aprobe, semneze si o sa se puna si stampila. Asta… e deja limpede. Nu putem decat sa fim cu bagare de seama, sa nu calcam pe bec.
Succes tuturor, zic!

Mișto!(0)Fleoșc!(0)

Comentarii

2 Comentarii to “Cenzura pe Internet”

  1. BlegooPR on May 7th, 2009 8:40 am

    navala de pedofili belgieni in Romania :) )))))))))))))))))

    Mișto!(0)Fleoșc!(0)
  2. Blegoo on May 8th, 2009 2:45 pm

    @BlegooPR: Da, navala, zic. O sa-si faca si congresele in Romania, cred.

    Mișto!(0)Fleoșc!(0)