Importanta Socializarii

November 4, 2009 · Bagat la Blegisme 

De la contese mioritice… la zosolisme. N-am mentionat SOCIALIZAREA ca una din chestiile necesare pentru a avea un blog de succes, cu trafic si bani gramada.

Comentatorul meu preferat – fanel – a observat cu luciditatea obisnuita ca e important sa ai relatii. Oare de ce? Si ce insemna sa ai “relatii” de fapt? Interneto-mioritic vorbind.
La inceput… te bagi in seama; pe bloagele altora. Dai cu parerea. Critici, injuri sau esti de acord. Nu conteaza prea tare… la inceput.
Trebuie sa te bagi in seama.
In timp… lucrurile se potrivesc… se aseaza, cumva. De-obicei, total neasteptat. Devii prieten cu unii cu care chiar nu ai fi banuit; cu altii intretii relatii amicale de neincredere reciproca. In fine, devii dusman de moarte cu feluriti (din fericire putini) pe care ii categorisesti ca fiind marlani, nesimtiti si jigodii.
Vorbim aici de OAMENI, deja…

Exista o diferenta majora intre atac la blog si atac la persoana.
Personal, am considerat intotdeauna ca e bine si necesar sa ataci BLOGUL. Ocazional, fiecare spune prostii, ori e confuz in declaratii (vezi articolul despre forma si continut in comunicare).
Asta e ciolanul meu de ros. Aici am material de scris. Aici nu iert nimic si pe nimeni. Le zic asa cum le vad si cum le citesc.

Corolarul?
Gresesc si eu, desigur.
Ma reped.
Nu gandesc suficient.
Gafai de satisfactia de a musca pe cineva de picio… er… blog, vreau sa zic.

Aici intervine factorul de socializare.

In timp, pe net, la fel ca si in viata, lumea isi formeaza o anumita parere despre tine. Din felul in care te comporti atat online, cat si offline.
Online, acuma, e compus din treaba PUBLICA si aia PRIVATA. Adica, ce scrii pe bloaga ta… conteaza!
Relatiile, Fanel, or conta, nu zic nu. Conteaza daca vrei sa te angajezi la Cora. Poti tu sa ai relatii cu Zoso pana poimarti, daca scrii prostii, n-ai nimic de zis si te exprimi bolovanos – degeaba o sa te promoveze el.

Conteaza mult cum te exprimi si cum te prezinti si pe email ori messenger.
FORMA in care te prezinti CONTEAZA!

Acuma… sa trec la subiect, nu?
Credeati c-ati scapat?

Ei, nu. Va pisalogesc la greu… poate ceva se lipeste de peretele ala… pe care voi il intitulati cu voiosie (demna de o cauza mai buna)…
MINTE!
CREIER!
PERSONALITATE!

Socializam, deci. In mare… treba e simpla: Baietii vor sa futa fetele, fetele vor sa se futa.

Mare smecherie… pana si Zamolxis stia de astea… ma rog, el e in exil, undeva unde nu vrem sa fim noi restu’… pedeapsa pentru pactele lui numeroase…

Totusi: ne rezumam la futai?
Hai, serios acuma.
Asta-i TOT?
O bagam pe aia in aia?
La asta se rezuma treaba?

Nu. Eu cred ca dincolo de un schimb placut de fluide si ceva frectionare de mucoase mai si comunicam.
Comunicam… da’ cum aia ma-sii sa COMUNICAM fara sa SOCIALIZAM?
Socializarea… e de 2 feluri: aia virtuala… si aia reala.
Realul… il stim cu toti. O bericica, un suculete, o cafelutza, chestii d-astea. Ocazional, o betie moderata, gen “Blogaria”, cu glumele aferente.
Virtualul insa… e mai complicat.

Cum poti sa evaluezi pe cineva… bazat DOAR pe ce scrie pa bloaga?
Prin FORMA in care comunica ce are de zis?
Ori prin CONTINUTUL comunicarii?

Personal, imi place sa citesc bloage de fete. Suta la suta procent… sunt bloage stufoase, cremoase, pline de detururi de idei si concepte. De la Andressa la Contesa… toate au ceva in comun: nitzica poezie, ceva muzica si muzichie si vaicareala la gros despre viata de zi cu zi (Cabral nu se pune – din motive evidente, desi are acelasi stil).
Dar au ceva.
COMUNICA eficient. In scris, zic.
Nu-i intamplator, cred.
E bazat pe faptul ca femeile sunt in general, fiinte sociabile. Sunt mai bune la comunicare, deci (Cabral nu se pune – din motive evidente, desi e la fel de capabil).

Sa luam exemplu, zic.
Sa SOCIALIZAM. Ca daca frecam SEO toata ziua… tot 5 euro castigam.
Hai ca nu doare… hai ca e distractiv.

NOTA: Acest post stufos, feminin si indemnator la chestii trupesti a fost scris ca prinos de admiratie pentru blogosfera mioritica de secs firav. Feminin, deci. Sociabil. :)

Mișto!(0)Fleoșc!(0)

Comentarii

2 Comentarii to “Importanta Socializarii”

 1. WhiteWolf on November 4th, 2009 9:54 am

  Mi-am sters elsidiul, mi-am adus mai aproape bolul cu floricele de porumb si-acum shed si ma uit. De fapt nu doar ma uit ci, astept sa vina firavele.
  Sa te umple de cometarii cremoase, zglobii si veseloase in care sa-si exprime bucuria de a socializa cu tine, ala uratu' cu spume da' intelijent si manierat. Asadar ?
  Ia sa vedem cate isi exprima bucuria de a te avea in mijlocul lor (sau macar prin zona) si de a fi contemporan cu tine ?
  Af cors, Cabral nu se pune

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 2. j78=76dcfr | R.R on November 4th, 2009 3:21 pm

  [...] nu mai stiu ce sa scriu pe blog, ce sa aduc, ce sa aberez, ce sa. Blegoo le zice bine … aici … dar cnd nu ai nimic de zis, te-ai saturat sa tot pui ntrebari, nu ai laptop care [...]

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)