Simfonia Uniunii Europene

May 29, 2010 · Bagat la Blegisme 

E deja aiurea… cântă fiecare ce vrea, sau ce-i convine.
Marea orchestră… unde fiecare cântă la instrumentul național, după cum se mișcă bagheta dirijorului din Bruxelles s-a dezintegrat într-o cacofonie social-economică.
Vorbind mai deunăzi cu un amic… încercând să deviez discuția de la chestii personale la nervi comunitari (am reușit, oarecum) am realizat că de fapt… nimeni nu știe cum funcționează Comunitatea Europeană.
De exemplu:

EU – CAP

Are cineva vreo idee… ce înseamnă acromimele astea?
Știe cineva… cine e reprezentatul României la CAP?
Hai… 2-3 citate de pe saitul lor:

During the first years of the EU’s existence the CAP represented a significant proportion of budget expenditure, over two-thirds on occasions.

The CAP costs about EUR 55 billion per year. This represents 40 % of the total EU budget.

On average each citizen contributes around 2 euros a week to finance the CAP.

Poate mai vreți? Poate vreți să știți DE CE nu se mai face agricultură în România? Și de ce nu se va mai face… câtă vreme vom fi în UE?

Păi… e simplu:

Europe’s agricultural policy is determined at EU level by the governments of Member States and operated by the Member States. It is aimed at supporting farmers’ incomes while also encouraging them to produce high quality products demanded by the market and encouraging them to seek new development opportunities, such as renewable environmentally friendly energy sources.

CAP … care înseamnă “COMMON AGRICULTURAL POLICY” a Comunității Europene este cea mai mare hoție inventată de vestici (în special francezi) pentru a menține prețuri umflate artificial pentru… MÂNCARE!

Da, băh… plătiți în esență… de 8-10 ori mai scump pentru ORICE e mâncare, legume, băutură… fiindcă trebuie să sprijinim stilul de viață al fermierilor francezi.

Normal că murim de foame.

Dar… ăsta e prețul… dacă vrei să fi în UE.

Același lucru… ca și cum vrei să te duci la “Bamboo”, nu?

“…European Union purchasing millions of tonnes of surplus output every year at the stated guaranteed market price, and storing this produce in large quantities (leading to what critics have called ‘butter mountains’ and ‘milk lakes’), before selling the produce wholesale to developing nations.[25] In 2007 in response to a parliamentary written question the UK government revealed that over the preceding year the EU Public Stock had amassed “13,476,812 tonnes of cereal, rice, sugar and milk products and 3,529,002 hectolitres of alcohol/wine”, although the EU has claimed this level of oversupply is unlikely to be repeated. In January 2009 the EU had a current store of 717,810 tonnes of cereals, 41,422 tonnes of sugar and a 2.3 million hectolitre ‘wine lake’. The EU will also purchase and further subsidise the export of 30,000 tonnes of butter and 109,000 tonnes of powdered milk to the third world…”

Ah, și să nu uităm:

high import tariffs (estimated at 18-28%) have the effect of keeping prices high by restricting competition by non-EU producers. It is estimated that public support for farmers in OECD countries costs a family of four on average nearly 1,000 USD per year in higher prices and taxes.

Hai, explicați-mi că sunt bleg, și nu pricep.
:(

Mișto!(0)Fleoșc!(0)

Comentarii

9 Comentarii to “Simfonia Uniunii Europene”

 1. Naicu on May 29th, 2010 6:42 pm

  Cine a făcut această chestie a fost un om cu CAP.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 2. O femeie on May 30th, 2010 1:25 am

  rofl, ce exact nu iti convine? ca platesti de 10 ori mai mult dintr-un salariu de opt ori mai mare, intr-o moneda facuta la o tiparnita mai smechera?

  sau ca in Romania se munceste pe rupte, bietii de noi, si uite, de mii de ani suntem victimele ba ale turcilor, ba ale uniunii, ba ale cui mai e prin preajma si are chef de-o m...

  imi dau lacrimile, ma duc sa pup poza lu von trier.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 3. Blegoo on June 1st, 2010 7:43 am

  @Naicu: Mai potrivită mi se pare zicala cu "Unde nu-i CAP, vai de picioare" :)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 4. Blegoo on June 1st, 2010 8:04 am

  @ O femeie: Ia mai lasă-mă cu pornografu' comunist nudist! :)
  Ți-ai găsit ce să admiri... să pui pe perete... în chip de icoană ... :)
  Serios: Dacă aș începe să înșir EXACT toate alea care nu îmi convin... ieșim la pensie amândoi, și tot nu termin...
  Altfel, cred cu sinceritate că aderarea României la Comunitatea Europeană e una din greșelile majore din secolul ăsta. Pentru noi, desigur, nu pentru ei...
  (m)U(i)E fiind în esență o extindere obligatorie a socialismului francez, german... vestic în general.
  Istoric vorbind, problema cu socialismul (fie el de parfum comunist, sovietic, fascist, nazist or polpotian) e că eventual "... you run out of other people's money to pay for the programs".
  Cum ziceam și în altă parte, există doar 2 metode de creștere economică: spor de populație și/sau cresterea de productivitate. Nu e o glumă, e un adevăr istoric.
  (normal, eu fiind un bleg, nu ascultă nimeni la ce zic)
  Există și a treia variantă, practicată între 1939-1945. Faci război, invadezi alte țări, etc.
  Cum noi suntem cu toții civilizați de nu mai ne încapem în piele, Comunitatea Europeană a optat pentru sporul de populație, ca metodă de supraviețuire socialistă: a adăogat membri.
  Socialismul fiind în esență o schemă de piramidă, cei sosiți la coadă plătesc pentru primii. :(

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 5. O femeie on June 1st, 2010 9:09 am

  ok, o fi uniunea asta diavolu in persoana. vad ca actioneaza ca un stat care protejeaza pe unii prin anumite reglementari. Insa nu am avut timp sa citesc nici jumatate din notele de subsol de acolo, asa ca nu am o parere.

  DAAAAR tot am o problema cu victimizarea !! mare problema grava, cum pute a victima, cum mi se-nfoaie coama. Cum suntem noi victimele istoriei, ale uniunii etc. si mariuca victima lu gicu, care si gicu la randul sau e victima feminitatii anticristice.... yaaaaawn ... si d-aia nu se face agricultura la noi, ca vantura uniunea munti de grane comunitare... aida-de!

  deci: nu contest ca uniunea o fi diavolu. o fi, ma duc sa ma documentez. da nu d-aia nu muncesc ai nostri, ci pt. ca aici munca nu e o valoare. nu stiu daca nu MAI e, sau doar nu e, asta e o discutie mai lunga si separata.

  :) ) foarte tare aia cu you run out of...

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 6. Blegoo on June 1st, 2010 9:34 am

  @ O femeie: Aia e definiția socialismului... n-am inventat-o eu.
  Ah... și a spus-o O FEMEIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  :)
  http://wiki.answers.com/Q/Who_.....her_people's_money

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 7. Blegoo on June 1st, 2010 9:45 am

  Tot @ O femeie (alta decât Margareta): Victimizarea... da, de acord. E o invenție recentă, venită din vest. Nu-ți iese ceva? Păi... ai fost victimizat... alea...
  (să nu elaborăm, că iar scriem amândoi cearșafuri, și primesc reclamații pe email gen: "... băh, de ce nu vă faceți voi saitul vostru, unde să discutați singuri?...") :)
  Serios. O mulțime din chestiile pe care le disprețuiești și le condamni provin din legile și regulațiile UE - la care trebuie să ne aliniem, dacă tot am vrut în club.
  La un anume nivel... e cam ca Gigel, muncitor la construcții, care se duce la cazinoul din Constanța.
  Oare... să desenez?
  :)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 8. O femeie on June 1st, 2010 10:29 am

  e las' ca asta e din tezauru national, n-o luaram de la UE, aveam si noi, de esenţa pura chiar! should i mention, cough, Miorita, o lunga laba pentru eternitatea spiritului?

  scuze pt. cearceafuri si comentariile primite pe mail etc. cu o idee tot raman de aici: ca intr-adevar se pare ca nu stie dracu nimeni cum functioneaza uniunea asta. nush ce sa zic. eu sigur nu pricep.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 9. Blegoo on June 1st, 2010 10:43 am

  @ O Femeie: Corect, o aveam și noi... instinctiv, probabil... chestia e... Margareta a pus-o in engleză... deci, capătă altă valoare la serci... :(
  Nu te mai scuza, că nu dă bine la ten.
  :)
  Deci... când te apuci de blogul ăla?
  Ca să scăpăm de critici?
  Ori vrei să-l fac eu: "Blegu' și FEMEIA... vaka și chiloții... dot dom"?
  Serios... în toată cariera mea de bleg... "cearșafurile" tale or să fie chestia cu care o să mă mândresc veșnic.
  Nu ca lungime... ci mai degrabă... ca lucruri pe care m-ai provocat să aflu, învăț, chestii d-astea, mersi, zic, alea-alea.
  :)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)