Gandirea si Legalizarea

September 18, 2010 · Bagat la America ma-sii!, Blegisme 

Mă apucasem de scris altceva… dar am dat peste asta:

Acuma… gândind eu așa… blegește… este multe chestii care există de când lumea… hai să zic… tortura, ucidere ca răzbunare, mutilare fizică, furtul, tâlhăria la drumu’ mare… mă rog, chestii.

Mă întreb eu dacă le regulăm și le taxăm… oare ar fi mai bine pentru societate?

Mișto!(0)Fleoșc!(0)

Comentarii

12 Comentarii to “Gandirea si Legalizarea”

 1. WhiteWolf on September 20th, 2010 9:55 am

  Daca ma intrebai si pe mine (nu doar pe tine, "retoricule ") :P ti-as fi spus ca se prea poate sa se tot intrebe in directii gresite, mon cher. Adica:
  - se intreaba popii ceea ce-i discutabil cata vreme unii se insoara iar altii au slabiciuni la ochiul maro ergo, oameni sunt si ei
  - se intreaba parlamentarii ceea ce e de-a dreptul absurd; adica, zau, sa intrebi curvele despre curve deja e putin mult
  se intreaba mogulistic prin media; unde, nu-i asa, interesu' poarta fesu si audienta-i rejina
  Da' de ce pielea mea nu se duce nimeni sa intrebe fimeile , bre ? Adica, ceva de genul " fah, vreatzi sa va vindeti legal si pe pretul corect, va deranjeaza la corazon sa va transformati in objecte secsuale ca sa va umpleti portofelul, au ba ?
  Si-abia apoi sa se intrebe tagma masculina a potentialilor beneficiari.
  Sunt in eroare ?

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 2. BlegooPR on September 21st, 2010 7:24 pm

  Mutilare fizica vs prostitutie. Ultima ce rau provoaca, ca prima stim.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 3. Blegoo on September 21st, 2010 7:42 pm

  @WW: păi... nu ești.
  În eroare.
  Doar gândești alăturea cu restu' popolației.
  Ca și mine. :)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 4. zamo.ca on September 27th, 2010 4:35 am

  @Blegoo: Ideea este ca fiind de cand lumea si supravietuind in pofida multor legislatii si-aruncari cu chietre, ar cam fi momentul sa renuntam la astfel de legi. Diferenta esentiala e subliniata de PR-u' tau.

  @WW: "Da’ de ce pielea mea nu se duce nimeni sa intrebe fimeile , bre ?"
  Absolut de-acord! Ar trebui sa se faca un referendum al tuturor femeilor de cate ori vrea o fomeie sa-si vanda pasa. Sau macar un sondaj de opinie double blinded. :P

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 5. WhiteWolf on September 27th, 2010 9:07 am

  @zamo, sa ne anunti cand te-ai decis sa le acorzi dreptul de vot :P

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 6. zamo.ca on September 27th, 2010 1:06 pm

  cui? cateilor? :)

  "sa intrebam femeile" e echivalent cu a spune "dar pe bugetari nu-i intreaba nimeni daca vor sa lucreze la stat?"

  exista oameni care prefera sa lucreze la stat si altii care nu vor sa aiba de a face cu asta. exista si oameni care se simt siliti sa lucreze la stat.

  in mod similar, exista femei care fac bani din prostitiutie, femei care nu vor sa auda de asa ceva si femei care sunt silite sa se prostitueze impotriva vointei lor. pe cine vrei sa-ntrebi, cum si la ce-ar ajuta asta?

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 7. Blegoo on September 27th, 2010 3:45 pm

  zamo - eu am o problemă cu gândirea... la nivel macro, ca să zic așa.
  Deci, atât tu, cât și Alex susțineți că dacă ceva e de când lumea... și supraviețuiește... ar cam trebui s-o legalizăm.
  Aș putea da exemple de multe lucruri care APARENT nu provoacă rău nimănui... dar n-am de ce - toți cei care militează pentru legalizarea drogurilor au făcut-o deja.
  Nu vreau să deschid o discuție despre căsătoriile între persoane de același sex - deși la o adică, merge și aia.
  Voi, cei care vreți legalizare, libertarianism și "să facem fiecare ce vrem" uitați un singur amănunt inconvenient:
  Legea Consecințelor Neintenționate.
  Ca exercițiu de gândire, mi-e dificil să cred că tu ai putea să enumeri beneficii (la nivel de societate) rezultate din legalizarea prostituției - în România ori în Canada - fără să te poticnești în rezultatele negative inerente...

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 8. zamo.ca on September 27th, 2010 8:54 pm

  Eu nu pot vorbi in numele Alexandrei, dar in ce ma priveste eu incerc sa compar partile negative, chiar neintentionate cu cele pozitive (cba si sroi). In privinta prostitutiei putem vedea consecintele in societati unde prostitutia a fost legalizata.

  Mie-mi pare ca legalizarea introduce anumite beneficii, cum ar fi mai putine abuzuri, mai putina crima, integrare sociala, plata taxelor etc. Partile negative exista fie ca e legala sau nu, fiindca, in mod contrar "gandirii magice", prostitutia nu ia sfarsit numai pentru ca s-a facut o lege interzicand-o.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 9. Blegoo on September 27th, 2010 10:03 pm

  zamo... ca să fiu sincer, subiectul nu mă palpită. Remarca mea era strict legată de argumentul "... există de când lumea...".
  Pentru informația voastră, totuși, vă reamintesc că prostituția în Canada ESTE LEGALĂ - dacă definești prostituția ca fiind activitatea de a plăti bani pentru sex ori a da sex pentru bani.
  Adică, nu e criminal. :)
  Contrar a ce spui tu, legalizarea nu introduce "anumite beneficii" ci creează o grămadă de probleme - vezi Olanda unde cică e legal:

  "...In Netherlands, at the end of 2008, six people were convicted in what prosecutors said was the worst case of human trafficking ever brought to trial in the Netherlands. Experts said the case could have an impact on the Dutch prostitution policy. Jan van Dijk, an organized crime and victimology expert at the International Victimology Institute Tilburg of Tilburg University, said "The honeymoon of the new prostitution legislation is over; we are really reconsidering whether we're on the right track". In Amsterdam, in the last few years, a significant number of brothels and prostitution "windows" have been closed because of suspected criminal activity, and in 2009 the Dutch justice ministry announced plans to close 320 prostitution "windows" from Amsterdam..."

  Problema cu legalizarea prostituției e că dacă o legalizezi, o recunoști ca fiind "MUNCĂ" - cu toate implicațiile relatate la legile și regulațiile respective - inclusiv pedepse pentru cine vrea să lucreze la "negru" în loc să se înregistreze, ajutor de șomaj, etc.
  Odată legalizată, devine obligația statului să o "reguleze" (ca activitate, zic, vulgaritate neintenționată) ori eu spun că statul deja regulează prea mult și prea prost...
  Eu cred că-s mai multe probleme decât beneficii... da' cum ziceam... nu ăsta era subiectul.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 10. zamo.ca on September 27th, 2010 10:48 pm

  "ca să fiu sincer, subiectul nu mă palpită" - cu alte cuvinte te recunosti invins. E-adevarat, nu prea ai argumente si te-nteleg, incerci sa aperi o chestie aiuristica.

  Prostitutia in Canada este quasilegala:

  While the prohibition of the activities surrounding the sex trade makes it difficult to practice prostitution without breaking any law, the act of exchanging sex for money has never been illegal in Canada, a situation which has created and continues to create confusion and controversy.

  Modelul olandez nu este considerat cel mai bun, sociologii care studiaza problema considera modelul neozeelandez mai bun. Am scris mai pe larg pe libTO.com despre asta.

  "eu spun că statul deja regulează prea mult și prea prost"
  Atunci problema pe care-o ai tu e cu statul, nu cu prostitutia. Daca ilegalitatea rezolva problema "regularii", ar trebui sa facem totul ilegal. Am putea chiar rezolva problema poluarii facand actul de a respira ilegal. :D

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 11. Blegoo on September 27th, 2010 10:51 pm

  Mă recunosc învins. :)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 12. julian on October 5th, 2010 12:43 am

  În timpul vieţii pe care încă o exercit, am văzut prostituate care munceau legal şi am văzut oameni care fumau marijuana ilegal.
  Prostituţia ar trebui legalizată, printre altele, codul muncii le poate impune si un doctor, aşa cum dacă ai firmă ai nevoie de contabil ataşat.
  Cu marijuana e altceva... Am văzut oameni care fumează de foarte mulţi ani. Vă pot spune că sunt incoerenţi şi atunci când nu sunt fumaţi. Nu e normal sa ai probleme de memorie destul de grave la vârsta de 35 de ani. Din păcate nu e doar un caz pe care îl cunosc...
  Marijuana nu povoacă dependenţă, testat, dar te afectează după o folosire îndelungată.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)