Analizarea Irlandei

November 22, 2010 · Bagat la Blegisme, Ioropa 

Fiindcă văz că nimeni nu se învrednicește, o s-o fac io.

Anal-izarea Irlandei (fix cum citiți, bre, nu e joc de cuvinte) e simplă.

 1. Băncile irlandeze au investit la greu în imobiliare locale și de peste mări și țări.
 2. Băncile nemțești și englezești au investit în băncile irlandeze, deoarece alea aveau profit gigea.
 3. Vine criza… valorile se prăbușesc.
 4. Băncile irlandeze țipă că nu mai au parale.
 5. Guvernul irlandez GARANTEAZĂ banii băncilor irlandeze – care pe hârtie sunt… să zicem, o sută de milioane, dar în realitate valorează cam un sfert.
 6. Guvernul Irlandei încearcă să facă rost de bani pentru asta ridicând taxele boborului și retezând din beneficiile aceluiaș bobor irlandez.
 7. Potențialii cumpărători pipăie marfa, concluzionează că e putredă și cer reducere la preț (adică dobândă mai mare la dat bani cu împrumut către guvernul irlandez, care este el.
 8. Banca (m)UE(e) zice că dă ei bani la guvernu’ irlandez, că să se vadă că are credit și să se liniștească cumpărătorii de obligațiuni de stat irlandeze și să nu mai ceară așa de multă dobândă.
 9. S-a zis și declarat că e vorba de 80-90 dă melearde dă euroi. Daaa… sigur, fix cum ziceau acum o săptămână că n-au nevoie de împrumuturi.
 10. În realitate, suma o să pornească de la 120 și o să ajungă la 150, cacu-mă-n ea de artimetică cu cine a inventat-o, că nu poți să scapi de ea.


Așeaaa…

Asta a fost povestea… acuma… să vă zic și încheierea.

 1. Băncile irlandeze și prin extensie, alea nemțești și englezești rămân solvabile, cu bani de la guvernul irlandez, care ia bani de la banca (m)UE(e).
 2. Banii trebe dați înapoi, asta e clar.
 3. Cu ceva dobândă… c-așa-i în tenis.
 4. Guvernul irlandez o să mărească birul pe bobor, poate adogă ceva biruri noi… fumăritul, coșeritul… chestii d-astea verificate istoric că e bune. Totodată, mai taie și din serviciile lor de guvern, mai dă afară bugetari, le scade salarilii… mai le crește taxilii… ceva ce noi știm deja.
 5. Economia fiind în exkrementos pân’la gât… se afundă pân’la chelie.
 6. Cozile irlandeze la ambasadele SUA, Canada, Australia și restu’ devin ca alea de pe vremea lui Ceașcă la gheare dă găini.
 7. Irlanda cam iese din povestea magică cu (m)UE(a) fermecată și prosperă și trece la colț pentru foo’… zece ani, să zic.


Asta dacă nu iese cu scandal, evident:

Ce trebuia făcut?
Muie la bănci, lasă-le să dea faliment, garantezi doar conturile până la o sumă oarecare… ca să nu rămână boboru’ fără bani dă uischi.
Restu’… valea, adio și n-am cuvinte.

Portugalia cică a cumpărat rezerve masive dă vaselină… parte din care speră să le vândă la spanioli cu oarece profit.
Între timp Grecia vinde chiloții murdari și vrea să cumpere și ea mai multă vaselină care se va distribui la boboru’ grec, contra unei sume derizorii, spre folosință și bucurie.

HAI IOROPA!
Hai că puți!

Pe Seu

Mișto!(0)Fleoșc!(0)

Comentarii

3 Comentarii to “Analizarea Irlandei”

 1. tapirul on November 22nd, 2010 9:29 pm

  ...chip ap dă gud uorc?...
  muehehe

  schimbă bre galbenu' ăla, parcă'i sait din anii 1991.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 2. Blegoo on November 22nd, 2010 11:17 pm

  Lasă băh...ăsta se vrea sait istoric... :)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 3. Contraceptiva conceptiva | R.R on November 26th, 2010 11:32 am

  [...] de ce nu și băieților, sperând la un raspuns la multiplele mele întrebări. Ocserver, Naicu, Blegoo, ce părere aveți? This entry was posted in R.R-isme and tagged Contraceptiva conceptiva, [...]

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)