Revolutii

January 29, 2011 · Bagat la Blegisme 

Deci, eu zic că Mubarak o să cadă – și cu el Egiptul.

Mișto!(0)Fleoșc!(0)

Comentarii

11 Comentarii to “Revolutii”

 1. Pinocchio on February 3rd, 2011 12:58 pm

  Off-topic, dar cu totul altceva: leapsa!
  http://pinocchiomuc.blogspot.c.....ntica.html
  Sa vedem...

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 2. valeria on February 9th, 2011 8:26 am

  :) tu fiind cine ?

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 3. Axyy on February 9th, 2011 7:00 pm

  Deranjez in legatura cu un parteneriat cu site-urile :

  Filme Noi http://www.axyy-filme.com [ 8000 vizite ] – Pr 3
  Filme Online http://www.onlinemoca.com [ 3000 vizite ] – Pr 3
  Jocuri Online http://www.jocurie.com [ 2000 vizite ]

  Daca esti interesat pot fi gasit la adresa de email .

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 4. Blegoo on February 12th, 2011 4:50 pm

  Nu deranjezi, dar nu suntem interesați de parteneri.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 5. chibreta on February 13th, 2011 12:42 am

  Data viitoare sa pui la lotto.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 6. drcraciun on February 13th, 2011 1:04 am

  Dar de ce sa cada si Egiptul ? Si de fapt cum poate sa cada o tara ? Adica sa se distruga dpdv economic si social ? Sau sa se dezintegreze cum ar putea Irakul care e un stat oarecum artificial format din alte state ? (Nu cred ca varianta din urma este valabila pentru Egipt.) Oricum Egiptul saracise foarte mult si in ultimii ani ai lui Mubarak. Mai rau de atat nu cred ca se poate ca probabil le ajunsese oamenilor cutitul la os ca atunci sub Ceausescu. (Eu eram mic pe vremea aia dar tot tin minte cum nu era apa calda si lumina si era frig la scoala in clasa iarna si mama se vaita ca nu gaseste de mancare.) Egiptul a trait efectiv sub dictatura politica indeajuns de mult timp, dupa parerea mea, dar nu ma consider expert. Sigur exista o posibilitate crescuta de conflict crestin-musulman cam ca in Liban dupa caderea lui Mubarak, dar acum se pare ca va fi un regim militar la putere si poate ca asta o sa previna dezintegrarea intr-un conflict inter-religios ulterior. Nu stim cat va dura regimul militar insa.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 7. holliday on February 14th, 2011 3:04 am

  salutari si bine v'am regasit blegoo si drcraciun.

  chestia asta cu caderea lui Mubarak a fost deja dictata de americani (ma rog, nu dictata, ci 'sugerata').
  insa nu cred ca o sa cada si tara. un om e usor sa cada, chiar si seful unui stat, insa o tara intreaga, muult mai greu.
  daca ne spunea cineva (noua, romanilor) ca dupa 22 de ani de la revolutie, nu o sa avansam prea mult, l'am fi crezut cum l'am crezut si pe Silviu Brucan.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 8. Blegoo on February 14th, 2011 4:56 am

  @Pinocchio: Regret, da' eu în general nu particip la lepșe.

  @valeria: Eu sunt Blegoo, scrie sus. :)

  @chibreta: O să țin minte... :)

  @drcraciun&@holliday: O să cadă cam cum a căzut și România. Ori voi considerați că România stă mai bine acum, la douăj' de ani de la Revoluție? Politic, economic, cultural, social? Hai, serios. :)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 9. holliday on February 14th, 2011 10:38 pm

  normal ca a cazut, de cand am emigrat eu :) )

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 10. drcraciun on February 15th, 2011 1:30 am

  Serios vorbind, eu cred ca totusi Romania sta mai bine acum in 2011 decat era in 1989 inainte de revolutie. Sigur ca se chinuie o gramada de categorii sociale (pensii mici, salarii de mizerie, eventuala coruptie- despre asta din urma nu prea am experienta directa dar cred ca este realist sa credem ca inca exista), dar si in ultima decada de dinainte de revolutie era din ce in ce mai rau. Eu nu prea am cunostinte directe ca eram probabil prea mic dar tin minte mizeriile cu frigul in clasa iarna, cu mama si tata ingrijorati ca nu gaseau de mancare, cu lipsa apei calde si oprirea curentului electric, tin minte si pe tata cum asculta la Vocea Americii si mi-a zis sa nu cumva sa zic la nimeni la scoala ca el asculta radio seara. Poate ca datoria externa era aproape platita la sfarsitul regimului Ceuasescu, datorita sacrificarii populatiei, dar si industria si agricultura erau la pamant si total ineficiente, neindestulatoare in orice caz, in ultima decada de dinainte de revolutie. Nici acum nu s-a relansat industria iar agricultura e inexistenta, dar cel putin s-au dezvoltat serviciile, exista libertate de cuvant, libera circulatie, milioane de romani trimit bani multi inapoi in tara, lumea are ce manca asa in medie (sigur ca sunt si exceptii). Iar coruptie era si pe vremea lui Ceausescu, numai ca era mai organizata, nu asa haotica ca acum. Eu, per total cred ca Romania e mult mai better off acum decat inainte de 1989. Parintii mei au uneori nostalgii ceausiste, zic ca pe vremea aia aveai asigurat un servici cel putin. Dar nici ei nu sunt chiar atat de inversunati nostalgici cand vorbesc despre trecut. Acum cel mai mult ei se enerveaza de mascarada politica, si totusi isi iau drepturile de cetateni in serios, s-au dus la vot de fiecare data, au deci oarecare incredere in "democratia" actuala (spre deosebire de mine care n-am votat niciodata in viata mea !)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 11. holliday on February 15th, 2011 1:35 am

  ei, normal ca blegoo voia sa ne stimuleasca sa ii insiram aici 1001 motive pentru care Romania e o tara minunata cu un singur defect, acela ca e locuita.
  Nu serios, la ce clima avem, cand vad pe aici infrastructura (tunele, autostrazi, curatenie, bla bla), ma gandesc de ce naiba nu putem face si la noi acasa la fel.
  dar, sa va pun sa va ganditi la ceva de genul:
  la cine ati vrea sa mergeti in vizita? - la cineva care are super curat in casa si bine aranjat si te primeste cu zambetul pe buze, sau la cineva care abia iti deschide usa, e mizerie si miroase urat si te gandesti cum sa pleci mai repede,sau sa gasesti o scuza cat mai buna?

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)