Grecia, Irlanda, Portugalia

April 6, 2011 · Bagat la Blegisme, Ioropa 

Ori cum e să trăiești pe bani împrumutați:

10 Ianuarie, 2011:

LISBON, Portugal (AP)Portuguese Prime Minister Jose Socrates said last Friday his country had no need of outside assistance because it was ahead of schedule in reducing its budget deficit.

6 Aprilie, 2011:

LISBON, Portugal (AP)Portugal became the third debt-stressed European country to need a bailout as the prime minister announced Wednesday his country will request international assistance to ease its rapidly worsening financial crisis.
“I want to inform the Portuguese that the government decided today to ask … for financial help, to ensure financing for our country, for our financial system and for our economy,” Prime Minister Jose Socrates said in a televised evening address to the nation.

Cum era gluma aia cu “economia duduie”?
Aia la care Bulă din fundu’ sălii întreabă: “Care economie?”

Deoarece noi duduim și ne relansăm cu succesuri, pe noi n-o să ne salveze nimeni.

Mișto!(0)Fleoșc!(0)

Comentarii

5 Comentarii to “Grecia, Irlanda, Portugalia”

 1. drcraciun on April 7th, 2011 9:08 am

  A propos de "succesuri" nu rezist sa nu fac si eu putina reclama politica (incitat de TINE, Blegoo, cel istet, de cuvantul trigger pt. mine care este "Portugalia/portughez, inclusiv poate si Lisabona, desi aia mai in secundar la faza asta civil-economica): doream sa subliniez si sa le aduc aminte tuturor ca viitorul sperat de mine si totodata dezirabil de catre toata suflarea de pe lume (deci inclusiv diaspora )ce vorbeste limba romana ca limba materna si mai are drept de vot romanesc, candidat pentru functia de viitor Presdinte al Romaniei, Dl. Marian Vanghelie, inca de la PSD in clipa aceasta, sustinut inca, sper, si de catre Dl. Ion Iliescu, parintele spiritual PSD, si in mod altruist, pt. binele tarii si imbunatatirea reala (real-politikk, dl. I si dl. G., va reamintesc, ca poate stiti ce zic )a imaginii ei in strainatate si de Dl. Mircea Geoana, parca fost ministru de externe si parca si ambasador in SUA la un moment dat, nu ? habar n-am exact), ca Dl. Marian Vanghelie care intr-adevar a parut a avea din cand in cand unele dificultati de exprimare si de coordonare motorie, EL TOTUSI nu a facut niciodata AGRAMATISME de genul celui de mai sus, care sa dovedeasca ignoranta sau incultura, sau proasta educatie, sau dificultati reale scolare sau cognitive, sau posibil intermitent sau continuu abuz de alcool sau sunbtrante ilegale nepermise. Dificultatile dansului de exprimare pot cadea in categoria "clumsy child syndrome" dupa cum am explica la mine pe blog sub Preferintele mele politice VI, cand mi-am permis sa il prezint xca un potential candidat cu ADEVARAT COMPETENT, VIABIL, UTIL PT. ROMANIA si cetatenii ei de pe teritoriul romanesc si din lume (diaspora de catateni romani cu drept de vot) si CU BUN CARACTER MORAL, acesta din urma chiar PESTE MEDIE relativ la media generala a societatii generale romanesti de pe teritoriul Romaniei actuale, chiar cand vorbim.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 2. drcraciun on April 7th, 2011 9:22 am

  Sorry pt. typo la cuvantul "substante ilegale" de mai sus, tocmai in acest mesaj politic important, greseala mea a survenit deoarece sunt usor anxios acum pt. ca peste mai putin de o ora trebuie sa dau un examen final de limba si cultura norvegiana (inclusiv cu aplicabilitate profesionala) de nivel de B2 scris (si eu am luat deja nota maxima la oral, insa la scris inca mai am niste anxietati).

  Re. substante ilegale, va rog sa tineti minte cu totii ca eu persoal SI profesional sunt CU TOTUL ANTI uz de substante ilegale de catre oricine din lume, INCLUSIV cannabis, si ca de mult spun acest lucru cu multa emfaza in public si in gura mare pe oriunde opinez eu in public SI NU MINT ci chiar asa e si asa si va ramane si sper ca toti sa ia aminte de regulile de fapt recomandarile mele insistente fata de toti cititorii on-line si de publicul general real de orice nationalitate:

  1. SAY NO TO DRUGS (inclusiv cannabis, dar NU include doctoriile/medicamentele scrise pe retete de medici licentiati adevarati) !

  2. ALWAYS WEAR PROTECTION (inclusiv centura de siguranta auto, casca la biciclisti si alpinisti, condom, si la straight si la gay, va rog reaminti-va rata de infidelitate posibila) !

  3. IT IS FORBIDDEN TO COMMIT SUICIDE ! ("tenet", adica axioma de baza in profesia mea...stati linistit, dl. Geoana, NU E O ALUZIE LA NIMIC, e doar un automatism lingvistic deaoarece eu studiez multe articole profesionale in lb. engleza...deci ma simt obligat sa zic si acest punct 3, pt. publicul general cititor dpdv etic, NU ARE legatura politica, NU este de domeniu politic, ci doar medical si poate si religios, si ambele interzic acest lucru deci suntem toti de acord in aceasta privinta, si e OK de folosit si pct. 3, asa ca indemn profesional etic fata de publicul larg de cititori posibili ai acestui blog).

  3.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 3. drcraciun on April 7th, 2011 9:26 am

  P.S. Eu personal, si NU MINT cand zic asta, nu consum alcool aproape niciodata, nu m-am mai imbatat cu adevarat poate decat o data pe la 16 ani si o data pe la 20 de ani si atrecut mult timp de atunci si chiar nu-mi place alcoolul, si tata doar asa de Paste si de Craciun sau la vreo inmormantare daca bea un paharel de tuica sau de vin alb, iar mama nici atat.

  Singurul meu viciu (cu adevart viciu, recunosc) este ca fumez tigari, asta e , nu am de gand sa renunt inca, am incercat o data, am reusit cam 5 luni, dar nu mi-a placut si am reinceput, fumez cam 1 pachet pe zi acum, in Romania, inainte sa plec in Norvegia acum vreo 5 luni chiar mai putin, cam 2/3, sau in zilele mai bune chiar 1/2 pachet, dar acum sunt mai stresat si mai nervos din cauza nevoii de adaptare la o limba si societate si cultura noua, nu am ce sa fac, si ma auto-soothe si eu cum pot.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 4. drcraciun on April 7th, 2011 9:38 am

  Formidabil ! Tocmai am observat ca am omis litera "n" din cuvantul "personal" de mai sus undeva.

  Zic "formidabil", deoarece CHIAR ESTE SEMNIFICATIV si chiar va rog pe cei cu autoritate reala sa transmita acest lucru f. important dpdv educativ pt. cei care acum fac training special cum sa reziste sub diverse stresuri profesionale.

  In cazul meu probabil s-a intamplat deoarece CHIAR am amintiri neplacute reale, bazate pe fapte reale, de agresiune fizica reala a unui individ roman cu trasaturi de personalitate psihopatica antisociala, care ulterior a si primit un diagnostic formal de schizofrenie paranoida in urma unei internari la Spit. Obregia din Bucuresti (fost Spitalul 9, de boli nervoase, de nebuni adica). Este un individ fara nici o importanta de a fi in prezent identificat sau cautat nici de organele de ordine de Politie, nici de catre nici o alta autoritate de stat din Romania, eu doar amintesc de el aici in scop PUR EDUCATIV si INFORMATIV pt. alti educatori de tipul celor mentionati mai sus, deci cei care dpdv profesional sunt supusi la risc de stres. Numele mic (nu de familie) al acelui individ incepe cu litera "n", si tocmai de aceea cand am scris tocmai cuvantul "personal" mi s-a intamplat sa fac eroarea aceea, deci eu zic sa transmiteti si mai departe, si IAR sunt cam obligat sa zic din nou, desi orinentarea mea profesionala este in principal genetico-biologica, tot trebuie sa zic din nou acum: "Hats off to Dr. Sigmund Freud !"

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 5. Anabela on April 14th, 2011 6:51 pm

  depinde in ce cercuri te invarti, caci uneori poti ramane chiar traumatizat...

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)