Ce-i de Facut?

April 21, 2011 · Bagat la Blegisme, Romania 

Deci… post serios, întrebare crâncenă… a la Zoso:
România… ca națiune, ca teritoriu… e în GĂLEATĂ!
Social…
Economic…
Politic…
Cultural…
:(
Ce-i de făcut?

Mișto!(0)Fleoșc!(0)

Comentarii

20 Comentarii to “Ce-i de Facut?”

 1. zamo.ca on April 21st, 2011 10:25 pm

  blog!

  (Your comment was a bit too short. Please go back and try again.)

  Error: The anti-spam word is invalid. Please report this error to the webmaster. Go back and refresh the page to re-submit your comment.

  Copy your comment in case this site forces a page reload whenever you press the Back button:

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 2. Blegoo on April 23rd, 2011 12:08 am

  Cum era vorba aia:
  "Că de scurtă... poate fi oricât de lungă, numa' de groasă să nu fie subțire..." :)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 3. zamo.ca on April 23rd, 2011 12:17 am

  wordpress ruleaza fin.
  lorem ipsum dolor sit amet, alea

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 4. Blegoo on April 23rd, 2011 2:00 am

  Deci... salvarea României constă în adoptarea platformei de wordpress?
  :)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 5. drcraciun on April 23rd, 2011 8:32 pm

  Eu in ultimele 48 de ore am facut urmatoarele lucruri concrete:
  1. am comunicat pe probleme de sanatate publica la copii si adolescenti de lb romana pe blogul Mihai Hristea, cu ceva comunicari secumdare fata de studentii medicinisti aderanti la SSM-uri (soc. studenti medicinisti de tip sindicalist romane)
  2. am comunicat re relatii externe si aparare nationala a romaniei in relatia sa cu Franta si SUA pe blogul White Wolf
  3. am comunicat pe teme de psihologie Jungiana , Etica profesionala si Educatie pe blogul meu, a propos comentaori de SEX EXCLUSIV MASCULIN sun invitati sa citeasca/vizioneze clipuri/linkuri din postul meu "poveste pentru romeo" INCLUSIV PLUS ATENT TOATE COMENTARIILE/comunicarile politice afiliate lui si sa isi dea si ei cu oparerea daca mai au ce zice si ei ceva intersant in plus ca sa ajute si mai mult Romania
  4. am comunicat cu Studentii care inteleg lb romana de la Grandes Ecoles din franta Metropolitana tot be blogul lui Mihai H.
  5. am comunicat in lb engleza cu o audienta internationala indelung si exhaustiv pe teme interculturale de gandire izvorate din simbolul Crucii pe blogul unui fotograf grec din Atena (sunt de altfel CEL MAI MANDRU DE ACEST COMUNICAT care pune in evidenta si ROMANIA intr-o lumina pozitiva, in sfarsit)
  6. m-am mai si relaxat un pic si pe blogul scriitorului promitator Claudiu Constantin, dar efectiv nu mai tin minte ce am zis si acolo, era doar pt relaxare personala, dar pana la urma tot la munca m-a pus deci numai relaxare nu a fost,

  etc...VOI CE ATI FACUT in ultinmele 48 de ore ?

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 6. drcraciun on April 23rd, 2011 8:35 pm

  EFECTIV MA ENERVEAZA CA NU IMI APAR COMENTARIILE. AM SCRIS SI FRUMOS AICI PE PUNCTE SI FARA TYPO TOT CE AM FACUT EU CONCRET IN ULTIMELE 48 de ore pt Romania BUN SI UTIL SI CONCRET, si uite ca tot nu mi-a aparut comentariul. Sunt f suparat, pt ca eu chiar m-am straduit sa fac ceva util, si cre ca este OK sa te lauzi daca chiar ai muncit serios .

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 7. drcraciun on April 23rd, 2011 11:27 pm

  Cred ca m-au banat nunai dupa cateva posturi de la Moshe si Mordechai. Intr-adevar populatia Romaniei 2011 nu este indeajuns de matura pt a discuta politic la un nivel UTIL.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 8. drcraciun on April 23rd, 2011 11:37 pm

  Voiam sa zic ca, mai ales online, dar posibil si in real (mai trebuie investigat asta pe teren, si asta NUMAI de la externi straini adevarati care au experienta recenta de teren in RO o pot afla), o proportie statistic semnificativa, majoritara de fapt (RAU RAU ! mai ales rau daca este observabil in mod consistent si la femei, deoarece in mod normal ele au capacitati de procesare verbala superioare barbatilor), fac asumptii prea rapide superficiale bazat pe efectiv niste umbre de pareri (in majoritate INTERN INDIVIDUAL originate, ceea ce e si bine si rau in acelasi timp, bine e ca nu pot fi manipulati prea usor, rau e fiinda nu sunt educabili), si asta ce fac ei se mai poate descrie dpdv teoretic si ca "index de paranoia", care per total este deasupra medie pe Europa la romani. EXISTA, este real, atat observabil empiric, cat si masurabil, daca iti pui capul sa o faci. (Sunt sigur ca unii o fac, eu nu, eu raman observator de teren si comunicator din cand in cand de concluzii de trenduri, daca mi se nazare.)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 9. drcraciun on April 23rd, 2011 11:42 pm

  ...si cui mi se nazare, prin ce modode/cai mi se nazare, atat extern Ro cat si intern Ro, atat on line cat si in real (asta numai extern Ro), atat in romana cat si in una din limbile mele de comunicare curente (ro, fr eng, no)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 10. zamo.ca on April 24th, 2011 12:33 am

  cineva pare suparat.
  nieee... wuzzup, doc? :)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 11. holliday on April 27th, 2011 12:29 am

  pai nu mai ramane decat sa candidam pentru romanii au talent.

  http://www.youtube.com/watch?v=PG9KC0oWAmo

  (nu voiam sa spamuiesc cu linkuri youtube, dar sunt invidios ca eu nu stiu sa dansez asa. da las ca'mi cumpar io pantofi!!)

  ps: eu investesc in Romania, mai mult nu pot face. o sa'mi petrec vacanta in Romania, o sa cheltuiesc o gramada de timp.
  si nervi si cauciuce si telescoape...

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 12. drcraciun on April 27th, 2011 4:30 pm

  Nu foloseste Romaniei daca investesti tu 1 leu sau te duci tu la mare acolo. Chestiile astea iti folosesc doar TIE ca sa te simti tu mai putin vinovat. Romaniei ca tara nu ii pasa de sentimentele tala si niciodata nu vei auzi nici un mersi de la nimeni ca ai dat tu 3 bani in loc de 2, deci prin urmare te vei simti dezamagit si frustrat si tu si iti vei revarsa nervii pe bloguri, astfel CHIAR contravenind intereselor Romaniei cat, mai ales dand in cei mai slabi, deoarece cand este vorba de interesele tarii, acolo, intr-adevar Romania functioneaza ca intr-una din tarile Africane. Voi aveti doar sansa ca sunteti in Europa si a fost o data Regina Maria in America atunci cand se puneau bazele la statele noi si la ei tocmai se mai consolidau si ei modern. A mai fost chestia cu Nadia Comaneci la nivel de tara, ea v-a dat sa manacati la toti pe vreo 25 de ani daca nu chiar 30. Restul NU au adus nici o contributie speciala Romaniei, ci poate doar lor personal si la 3 rude si alea nu se pun.

  Vrei sa ajuti Romania cu bani, ia-te de pe principiile fundatiei Bill si Melinda Gates, iar femeile au voie sa mai faca o chestie din cand in cand gen Fundatia Principesa Margareta.

  UNICEF Romania este inutil, UNICEFUL este in general inutil si este tinut doar asa mai mult de ochii lumii si sa aiba si nevestele unora unde lucra.

  OMS ar trebui sa colaboreze cu CDC si cu fiecare sistem de sanatate publica din fiecare tara dar nu o face si nu se va schimba. OMS este si inutila si nici nu da exemplu bun la nimeni ca tot nu a auzit nimeni despre ea.

  Nu sunt mizatrop, nu sunt suparat, ba chiar sunt satisfacut de mine in ultimele 3-4 zile.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 13. Blegoo on April 27th, 2011 4:41 pm

  @drcraciun: Uauuu... doctore, ești tare!
  "...nu foloseste Romaniei daca investesti tu 1 leu..."
  De acord cu tot ce zici, mai puțin faza cu B&M gates.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 14. zamo.ca on April 27th, 2011 4:58 pm

  Dar daca-mi cumpar Dacie si-o aduc peste ocean, foloseste?!

  Discutiile astea pe tema "care face mai mult" nu prea-si au rostul. Ce putem face noi aici e lobbying, dar asta nu prea e posibil, fiindca la nivel de grup ne este foarte greu sa cadem de acord.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 15. Blegoo on April 27th, 2011 5:30 pm

  Zamo... la nivel de grup... românii nici măcar nu sunt triburi.
  Dacă cumperi Dacie și ți-o iei peste ocean... probabil că-ți folosește doar ție... că ai ceva... obiect de colecție, curiozități, alea.
  Nu, noi nu suntem capabili să facem "lobbying"; tot ce suntem în stare să facem... e să producem o cacofonie.
  :(
  LE: drcraciun are dreptate. La fel de simplu e să-i trimiți un leu... ori o sută... direct lui Base, lui Boc... ori cui vrei tu.
  Efectul o să fie același ca și cum ai trimite bani în contul "Ajutați România... biata de Ea!".
  Generația curentă de hoți, pungași și cerșetori... clasa politică, vreau să zic... încă n-a înțeles că trebuie să mai și arunci grăunțe la găini, dacă vrei oo proaspete zilnic.
  Politica pe plaiurile mioritice constă în a fura cât mai mult, cât mai nerușinat, de unde se poate... fără grija zilei de mâine. Furăm de la Uie, ori ne furăm între noi... nu contează, mâine vine potopu'!

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 16. zamo.ca on April 27th, 2011 5:38 pm

  atunci hai s-o punem in versuri si cu muzica pe iutub, poate iese un viral, zic. pai nu?

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 17. Blegoo on April 27th, 2011 5:41 pm

  Păi... bagă tu ceva manele și alea, că ești specialist la video.
  :)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 18. drcraciun on April 28th, 2011 7:01 pm

  Cine are mai mare credibilitate ca potential comentator de mai ceva vreme pe Evenimentul Zilei si pe site-ul lui Tismaneanu AR TREBUI (deci nu e ceva absolut obligatoriu, sau neaparat necesar, sau util, sau cu rezultate garantate la mai mult de 50 %), dar ar trebui incercat sa faceti lobby la ce zic urmatorii NYTimes si LATimes (ACESTE 2 PUBLICATII SUNT INTELIGIBILE DE NIVEL ROMANI, SI, desi inclinate spre STANGA in SUA, in ROMANIA SUNT UNIVERSAL BENEFICENTE SI VALABILE.) NU POT SA RECOMAND WASHINGTON POST-ul LA ROMANI DIN CAUZA BIASULUI LOR POLITIC SI PROXIMITATEA DE intrigile locale specifice WASHINGTON, DC, care NU au NICI O LEGATURA si NICI O UTILITATE DIRECTA PT ROMANIA, si mai mult confuzeaza si apele si ii confuzeaza la creier si pe Romani.

  SUA POLITICA DEMOCRATA (deci stanga SUA, PD) POATE FI ATRASA SA ISI SPOREASCA BUNAVOINTA FATA DE ROMANIA FOLOSIND ACORDEONUL SI ARCUSUL NADIA COMANECI LA HOLLYWOOD (cine are imaginatie, faceti-ve si voi scenarii in cap; cine este chiar din CALIFORNIA si chiar are acces teoretic la ratacitii aia 2 sau 3 care scriu prin revistele alea de filme din LA, poate sa inceapa sa incerce sa LE SOUNA POVESTI LEGATE DE PRIMUL RAZBOI MONDIAL, uitati de WW II, Romanii, ca NU VETI REUSI NICIODATA PE RELATA CALIFORNIA-HOLLYWOOD, NICI NU VA PRICEPETI SA O FACETI PLUS CA VA STIE TOT MAPAMONDUL, cel putin ala important de acolo DE-ACOLO DE ANTISEMITI, si NU VETI SCAPA DE ETICHETA ASTA NICI PESTE 50 de ani, deci RENUNTATI SA VA MAI FRAMANTATI DIN CAUZA EI. CEL MULT, daca vreti sa va faceti dvs singuri un bine, EVITATI, ZIARISTII, SA VA DATI OPINIILE DVS PERSONALE DESPRE EVENIMENTELE DIN ORIENTUL MIJLOCIU, EGIPT, etc Aveti insa VOI sa PRELUATI DIRECT CE VA DA GRATIS VOCEA ANERICII, reprezentata repet de NYTimes si de LATimes. Daca sunteti chia antisemiti in sufletul dvs personal si chiar il urati pe NYTimes, TOCMAI DE AIA v-am dat varianta mai BLANDA CU LATimes. Gasiti acolo si anti-IRAQ, nu va fie teama ca n-o sa gasiti, dar ESENTIALUL ESTE SA EVITATI SA VA FIORMULATI PARERI PROPRII re. Orientul Mijlociu, ca NICI nu va pricepeti si ii mai si incurcati pe toti, TOCMAI PE AIA CARE AR PUTEA TEORETIC SA VA AJUTE, SI TOCMAI SI PE AIA CU BANI DE FUNDATII SI DE COPII BOLNAVI.).

  SUA DE DREAPA (Bush) ESTE BINEVOITOARE FATA DE ROMANIA PT CA SUNTETI SCLAVII LOR. CAT TIMP VA FACETI DATORIA CONSTIICIOS SI ORDONAT, O SA FIE DIN CE IN CE MAI BINE SI O SA AVETI SI CE MANCA. INVATATI SA VA FLATATI STAPANUL, aruncand cate o prastie fata de "dusmanii lor", Democratii, DATI IN PETA, DATI IN GREENPEACE, MACATI BALENE, OMORATI URSULETII SI FOCELE LUI BRIGITTE BARDOT. PURTATI-VA CA SCLAVII DE CASA (Mamie din Pe ARIPILE VANTULUI Fata de SUA= Vivien Leigh in rolul lui Scarlett O'Hara, sau, BARBATII AIA MAI KINSEY 0/MACHO, PURTATI-VA CA UNCHIUL TOM si faceti lobby de ONT, dar nu ca UDREA ci EXACT CA ONT-ul + TAROMUL DE PE VREMEA LUI CEAUSESCU, INSA FITI ATENTI SA NU CADETI IN EXTREMA INTURIST (URSS) CA II ENERVATI (Deci NU wiretapping, NU citit coreespondenta la NICI UN TURIST AMERICAN IN ROMANIA, inclusiv personal anbasada SUA). DACA VRETI SUBTILITATI DE TIP Belle Watling, ATUNCI ALEGETI PERSONAL CALIFICAT SI INSTRUIT PT SCOLILE AMERICANE DIN BUCURESTI CARE SA NU FIE UMILE FATA DE Scarlett O'Hara= AMERICA (va reamintesc la toti) si NICI FATA DE PRISSY = Condy Rice (D-na Condoleeza Rice, IMI CER SCUZE CA IMI PERMIT ASA CEVA FATA DE DVS DAR NU INFLUENTEAZA IN RAU INTERESUL AMERICII SI ESTE PERTINENT SI INTELIGIBIL DOAR SPECIFICULUI ROMANESC, de aceea ei si vorbesc aici in Romaneste la aceasta ora de Propaganda Politica, ca sa ma inteleaga cineva, NU imi voi permite NICIODATA SA SPUN ACESTE LUCRURI IN LB ENGLEZA, SI CHIAR DACA AVETI DVS TRADUCATORI CARE SA VA ZICA CE ZIC EU AICI PE BLOGUL LUI BLEGOO, AVETI TOATA INCREDEREA CA SUNT DOAR UN TICNIT NEPERICULOS, REPET: WELL INTENTIONED MUTT, NO DANGER INVOLVED.)
  ----------------------------
  @ROMANIA, MAI ALES ZIARISTII PROFESIONISTI SI AMATORI: EU COMUNICATE DIN ASTEA CHIAR ASA PE SLEAU DIRECT PE NEAOSA FATA DE TOTI NU O SA MAI FAC PREA CURAND. TREABA DVS> DACA PUNETI IN APLICARE SUGESTIILE MELE CARE REPET, SUNT BINE INTENTIONATE. NU ESTE MISIUNE KAMI-KAZE PT MINE, CA EU SUNT BINE MERSI, CHIAR IN BRATELE LUI JONATHAN COUNTERPART-uL MEU NATO, deci nu este cazul sa va ingrijorati de sanatatea mea. Ingrijorati-va de a dvs. CA O SA MAI AVETI DE TRAS VREO 25 de ani de aici, dar daca incepeti incet incet sa invatati sa va comportati in TRENDUL OFERIT DE MINE DVS AICI, o sa dureze poate doar 15 ani, si nu e de ici de colo, PT CA ESTE CHIAR VORBE DE FAMILIILE DVS PERSONALE SI CE LE PUNETI DVS PE MASA. EU NU SUNT IINGRIJORAT PT MINE, PE MINE CHIAR DACA MA ARESTEAZA PT DUBLA TRADARE AMERICANII, EU VOI FI BUCUROS CHIA DIN INCHISOAREA AIA UNDE AZVARL EI TRADATORII PE VIATA, EU PERSONAL EC VOI FI BUCUROS CA O SA AM SI TIMP SA VORBES PE LARG CU AMERICANII SI SA FAC LOBBY LA ROMANIA FATA DE EI EXACT IN STIULUL CARE IMI PLACE MIE, IN CATUSE LEGAT, PLUS CA O SA SUPRAVIETUIESC PSIHIC IMAGINANDU-MA MONTE CRISTO SPUNANDU-I SECRETE DE FOREIGN POLICY INTERESANTE PT VIITORUL LUI LUI ABBE FARIA. NU VA MAI ZIC CE UTIL LE-AS PUTEA FI EU LA INTEROGATIILE LOR FATA DE ALTI VIITORI TRADATORI AMERICANI CA EU POT SA SCOT F MULTA INFO DESPRE UN OM DACA IMI PUN CAPUL SAU MAI ALES DACA MA OBLIGA CINEVA, EU NU SUNT CURAJOS, V-AM MAI SPUS SI IMI SI PLACE SA SPUN TOT CE STIU IMEDIAT CE AFLU, DECI EU SUNT UN URSULET UTIL PT AMERICANI FIE IN LIBERTATE FIE IN INCHSOARE FEDERALA AMERICANA, INCLUSIV BECIURI CIA DIN BALCANI (nu exclud Romania, degeaba va faceti ca ploua, dar eu NU V-am FAULTAT NICIODATA LA FAZA ASTA, EU TIN MEREU, IN INCHISORI CU GARDIENII...deci toti puscariasii romani pe unde v-oti afla, sa styiti ca de la mine NU veti capata AMNISTIE, CA EU NU SUNT BILL CLINTON SI NU AVETI C CE SA MA SANTAJATI, EFECTIV EU SUNT NESANTAJABIL, DECI MA CHEAMA TOM= la fel ca pe Tom Hanks, mereu INCORUPTIBIL. (de aia D-lui Tom Cruise imi mai permit uneiri sa ii zic si Tom-Tom, si ii sopun si domniei lui ca NU eSTE un semn de SUPRA-familiaritate fata de dansul, adica nu ne "batem" pe spate, dar este doar de convenienta ca sa nu ma comfunde cineva, vreun orb sau vreun surd de exemplu, fie cu DVS fie cu Dl Tom Hanks. Deci eu sunt uneri Tom, alteori altceva, dvs veti fi mereu fie Tom Cruise fie Tom-Tom, in rare momente mei intime, dar o sa disut cu avocatii dvs sa vad ce imi pot permite sa zic in public si ce sa nu zic referitor la dvs, deci nu este nevoie sa va ingrijorati de dvs. Repet: MR. TOM CRUISE, American actor with the movies Collateral and Magnolia, DON'T BE WORRIED, EVERYTHING WILL BE ALL RIGHT WITH THE WORLD, REMEMBER THE SHOOTING STAR OVER THE GETTY and think of Mr. Tom Hanks and his lovely wives, 1st, Samantha Lewes, nee Sue Dillingham, and 2nd, Rita Wilson.
  ------------------------------

  INCHEIAT COMUNICAT IN LIMBA ROMANA PE BLEGOO dot com.

  @Blegoo: daca te sperie ceva ce am scris eu aici pe romaneste, AI VOIE SA STERGI MESAJUL> NU MA SUPAR,DESI CONTINEA INSTRUCTIUNI POTENTIAL UTILE PT TOTI FIGURANTII CARE VOR SA IL INTALNEASCA SI EI PE TOM CRUISE

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 19. drcraciun on April 29th, 2011 8:23 pm

  Eu am o idee si mai "rafinata" placuta pe care am formulat-o expres mai intai pt. voluntarii de la Crucea Rosie Mobila Internationala, aia cu Headquarters-ul oficial localizat in Matina, si cel neoficial in Limon, ambele orasele aflate in judetul/provincia Limon din Estul Costa Ricai, (a carei limbi, spaniola si engleza creola) noi nu le stim ca nu a avut UNICEF-ul bani sa ne dea si noua cativa sa ne trimita la o scoala de limbi straine, doar i-au cheltuit pe toalete luxoase pt. sefele lor, care sunt acum la NUNTA SECOLULUI XXI, nu ca noi, aflati la munca volutara obisnuita de la servici, pe langa o plaja azurie de langa Marea Caraibelor, organizatie de profesionisti ADEVARATI, in civil insa, nu in uniforma ca altii mai norocosi decat noi, dar al carei director consular onorific voluntar a trebuit sa ma sacrific sa ma autonumesc tot eu (ca asa sunt eu egoist si vreau sa fiu sef la toti si la toate, desi eu vreau sa raman atat democratic cat si impartial, deci, desi suntem in stare de razboi cu Hexagonul, adica Franta Metropolitana, dupa cum v-am anuntat cat de oficial si cat de profesional pe blogul lui White Wolf, invocand acolo si predecesori legali si reali demni de emulat, mai ales in situatii de criza internationala, eu acum a trebuit drept consecinta sa imi asum tot voluntar si job-ul de Sef de Curte Suprema al Costa Ricai).

  Deci care era ideea mea re. MANELE pe care o puteti folosi si dvs: NU PUNETI MANELE LA INTAMPLARE, ALEGETI TOT PE ALEA CARE VA PLAC DVS, dar faceti o incercare de exercitiu de imaginatie si dati-le ca DEICATII MUZICALE EXPRESE UNEI PERSOANE MAI PROEMINENTE POLITICA SAU EDUCATIVA SAU PUR EXECUTIVA DACA SIMTITI NEVOIA SA II ZICETI CEVA, CHIAR SI SA-L/S-O INJURATI, ASA LA MODUL MAI SUBTIL, DACA AVETI IMPRESIA CA LUI SAU EI NU II PLAC MANELELE IN GENERAL, SAU CHIAR INTERPRETUL RESPECTIV. ESTE SI UTIL, SI PLACUT, MAI ALES PT DVS, PLUS CA SE MAI DEFINESC IN MOD EVOLUTIV BENEFIC SI NISTE LUARI DE POZITIE MAI BINE SI DEVIN SI MAI VIZIBILE CATRE EXTERIOR, DACA O FACETI CU VIDEOCLIPURI MUZICALE, DECI AJUTATI ASTEFEL IN MOD PASNIC< LEGAL< SINCER< CAT SI EFECTIV< DEZVOLTAREA DEMOCRATIEI< PLUS CREATI RELAXARE SI PLACERE LA MASE INTREGI DE OAMENI< ASTFEL RIDICANDU-LE MORALUL SI LA MAI MULTI ROMANI, chiar daca nu chiar toti, TOT E CEVA cand este vorba de ridicare de moral !

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 20. drcraciun on April 29th, 2011 8:43 pm

  P.S. Sa stiti ca atat CIA oficiala cat si SIE oficial recruteaza in comtinuare oameni calificati pt joburi folositoare Romaniei. Eu va pot spune direct ca este MULT mai usor sa va gasiti chiar post la CIA decat la SIE, si IN UNELE CAZURI daca aveti O calificare sau UN talent special, mai ales de agenti de legatura (care sunt un fel de travel agents, deci e fara RISC, si mai si calatoriti pe gratis in toata lumea, asa ca Matt Damon cu pasapoarte false, si pistol, si stixuri secrete de memorie, si cu conturi la banci din alea din tari considerate PARADIS de evaziune fiscala; pistolul NICI NU E NEVOIE SA IL FOLOSITI VREODATA, NICI SA INVATATI SA-L FOLOSITI, nu e ca-n filme, e MAI MISTO SI MAI SAFE decat in filme, plus ca NU ESTE OBLIGATORIU SA ARATATI CA MATT DAMON, de aia eu nu sunt calificat pt acest fel de job, ca reprezint un facttor de risc ca risc sa ma indragostesc tocmai de cine nu trebuie si sa mai si spun lui ala unde sunt banii din conturi si cum sa ii si scoata de acolo, ca un prost, ca exact asa fac de cand ma stiu, si tot pe mine cade vina pana la urma) si de manageri (astia stiti ce sunt, dar sa stiti ca pt manager de sectiune CIA nu va trebuie decat capacitati de manager de Taco-Bell, adica sa stiti ceva de nivel cls. 4 minimum, cls. 8 IDEAL, si sa rupeti ceva cuvinte pe spaniola, ATAT, si sunt SI MULTE POSTURI VACANTE si SUNT DISPERATI DUPA OAMENI EXACT CUM V-AM ZIS EU ca s-au SATURAT de aia de la facultati INALTE care ori ii tradeaza, ori ii dau in gat la primul venit, ori mor direct pe teren ca se impiedica de vreo treapta si fac traumatism cranio-cerebral de beti ce sunt, ori aluneca pe gheata si isi rup si coastele, si pe urma le manaca pensii de mii de dolari AIUREA. DECI INDRAZNITI, daca au ajuns saracii sa dea anunturi si PE WIKIPEDIA unde da liste intregi cu posturi vacante, VA DATI SEAMA CE USOR E SA INDRAZNESTI SA DEVII ANGAJAT CIA.) La SIE va cere mai multe, sa aveti facultati, de preferinta 2 pe domenii opuse, adica una de real si una de uman, plus cursuri postuniversitare de drept juridic si international comparat, plus sa stiti 2 limbi straine LA PERFECTIE plus inca vreo 4 asa la nivel mediu, plus sa fiti si chipessi, si harnici, si neinteresati de bani, etc, deci ESTE MULT MAI GREU sa fiti acceptati la SIE, nici eu nu as reusi, deoarece nu am 2 facultati si aia pe care o am eu NU LI SE POTRIVESTE in Romania actuala (din pacate, dar asa e).

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)