Socialismul

June 8, 2011 · Bagat la Blegisme, Romania 

Cum zicea mamaia Margareta, “…the problem with socialism is that eventually you run out of other people’s money to spend.”

Lasă Grecia, Irlanda și alți ăștia… la noi, economia duduie… mă rog, e pă linia moartă, da’ oricum duduie, arde gazu’ degeaba… întrebarea e:

Ce facem când nu mai ne dă bani?

Ăia, femeiul, banca uie… ăia?

Mișto!(0)Fleoșc!(0)

Comentarii

6 Comentarii to “Socialismul”

 1. zamo.ca on June 16th, 2011 5:30 pm

  Inteleg ca ai facut un baseless threat aia cu articolu' si te-ai dat batut, ascunzandu-te sub pat, cu coada tremurand intre picioare. Intre timp am lansat un fel de concurs pe 2 zile, da-i complicat. Poti castiga o carte si-alte alea. M-am gandit ca tu esti mai sarac la cuvinte (de nu poti scrie un articol dupa ce te lauzi) si poate vrei sa participi, sa-ti imbogatesti vocabularul.
  Adica, pe scurt, te invit sa participi la ghici.zamo.ca :)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 2. roamsk on June 26th, 2011 9:42 am

  Io, in general, printre alte elucubratii mai mult sau mai putin off-topic, am zis deja pe blogul filozofului reconvertit profesional la PR, iubitor/admirator de anarhisti gen Chomsky, (poate, desi aici poate ii comit o nedreptate, si voiajorul Trotsky), etc., www DOT adrianciubotaru DOT ro, re. Bazele Socialismului, ca ii prefer pe aia pe care ii cheama ca nume de familie, (inclusiv ID-uri de Internet si alti entertainers), Marx celor pe care ii cheama Engels, si ca, in general, re. alti filozofi ai istoriei, (sau istoriilor), ii prefer pe aia pe care ii cheama Frankfurter celor pe care ii cheama Frankfurt, (desi poate si la astia din urma imi place unul, Harry, ca are idei bune de titluri de carte, gen "On Bullshit"...dar, din pacate nu stiu care e parerea lui despre Kirkegaard, ca sa il evaluez definitiv indeajuns, asa ca, mai mult din cauza lenei si ignorantei mele, a iesit pe locul 2, in urma lui Felix).

  Re. Kierkegaard, nu stiu care e parerea lui despre Socialism, dar stiu ca parca aduce cu poetii de tip Bacovia Scandinav, deci am niste suspiciuni fata de el, nemai pomenind ca il cheama chiar Soeren, care mai inseamna si o porecla data lui Michiduta, in limbaj colocvial, asa ca merita atentie deosebita din partea mea.

  Per general, iarasi, Io, re relatia cu Michiduta, prefer sa zic mereu, drept sustinator de morala generala, ca nu e "dracul chiar asa de negru" precum pare vazut de diversi chibiti mai mult sau mai putin deprimati de genul celor care au timp prea mult de Internet vs. real life, (aici intrand si autocritica necesara disciplinei de partid ceruta de mine tuturor afiliatilor mei din real life cat si din bklogroll-uri).

  P.S. reamintesc aici, cu acesta ocazie, unul din numele Partidului promovat de mine: Partidul Clasic Romantic Scandinav, un partid autentic subversiv traditionalist ne-pasunist, ne-crestin, ne-taranist, ne-ecologist de tip tari in curs de dezvoltare, partid in general de centru-dreapta, (zona care mi se pare inca oarecum neglijata si subdezvoltata in Scandinavia).

  P.P.S. Anunt aici, tot cu acesat ocazie de Seminar de Filozofie si Propaganda Politica, mai ales pt. linistirea nelinistitilor admiratori ai lui White Wolf, ca Io AM RENUNTAT l atelurile revolutionare initiale de rasturnare a Monarhiei in Regatul Norvegiei si de instaurarea dictaturii PCRS, si mi-am ajustat telurile politice la nivele mai realiste de gen obtinerea si mentinerea majoritatii parlamentare in Regatul Norvegiei pe aproximativ urmatorii 50 de ani, in orice caz pana putin dincolo de anul 2057, anul teoretic al iesirii mele la pensie, si totodata anul teoretic care va marca inceputul dominatiei Asiaticilor asupra lumii, cf. ultimelor proiectii ale analistilor profesionisti din zona culturala CIA, (cu care eu personal am o relatie speciala de love-hate).

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 3. roamsk on June 26th, 2011 10:08 am

  Tot aici anunt, daca TOT e vorba de culoarea neagra si de orientari de stanga, ca sunt oarecum dezamagit de miscarile recente la varf ale D-lui Dr. Barack H. Obama, mai ales re. inlocuirea D-lui Robert M. Gates cu Dl. Leon E. Panetta, desi erau miscari previzibile. Sustin insa nominalizarea Gen. David H. Petraeus la viitoarea functie propusa de Director CIA, cu draga inima, la fel ca si Senatorul independent Joe Lieberman, desi noi poate avem motive si motivatii oarecum diferite pt. acesta, dansul fiind un politician de succes pe Zona Emisfera de Vest, eu fiind doar un informator amator pe zona jumatatea de Nord-Vest, (cf. impartirii mai recente a lumii pe sferturi de zone de influenta geo-politica si geo-strategica pe secolul XXI, decisa chiar inainte de Afacerea Dominique Strauss-Kahn intr-o conversatie particulara de catre D-nii de ceva timp mai mult sau mai putin dezamagiti Paul Wolfowitz si Robert M. Gates, cf. transcriptului acelei conversatii efectuat de Dl. Oliver North, cu buna stiinta a D-lui Senator (R) McCain si a altor interagentii direct interesate, ajuns in mainile mele datorita functiei mele de Wiki-leaks operator gone rogue din zona NATO Joint Warfare Center).

  Mie, ca profesionist al unor tipuri de arte medicale, cat si ca expert observator-evaluator general, nu imi ramane decat sa sugerez INCA o data atat D-lui Director Robert S. Mueller III, cat acum si D-lui James R. Clapper, Jr., DNI, sa gasesac o modalitate sa ii sugereze D-lui Presedinte Barack Obama, incluzand-o BINEINTELES in acesta conversatie si pe Prima Doamna Michelle L.R. Obama, sa se decida o data sa isi schimbe medicul de familie personal, ca NU ESTE CEL MAI POTRIVIT tip de Medic de Familie personal din acest moment pt. Prima Familie. (Fara nici o suparare sau jignire implicita fata de colegul meu de profesie, US Navy Cpt. Jeffrey Kuhlman, MD, a carui expertiza si background educational multidisciplinar il respect foarte mult, insa pe care efectiv il vad mai potrivit pentru a ocupa pozitia de Medic Sef al agentiei NASA, poate si NORAD, dar NU pt. Presedintele Barack Obama, si NU in general pt. un presedinte American de secol XXI.)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 4. roamsk on June 26th, 2011 10:10 am

  IAR imi ajung 1/2 din posturi la Spam...nu stiu de ce se intampla asta, ca doar nu pun linkuri, nu dau Spam-uri, nu zic nimic deosebit, nici macar interesant, etc.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 5. Blegoo on June 26th, 2011 4:29 pm

  @roamsk:
  "...IAR imi ajung 1/2 din posturi la Spam…nu stiu de ce se intampla asta, ca doar nu pun linkuri, nu dau Spam-uri, nu zic nimic deosebit, nici macar interesant, etc..."
  Nu știu frate, nu-i de la mine.
  Am scos toate antispamele, am lăsat doar ăla de captcha.
  Mister, alea.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 6. roamsk on July 11th, 2011 1:02 am

  Gata ! Mi-am identificat si preferintele politice pe blogul Roxanei Radu, cu ocazia unei lepse filozofice cu o singura intrebare pe care o propun eu colindand pe la toti blogerii din blogrollul meu...vezi comentariul de la acest post de pe blogul tovarasei Roxana Radu, pe care parca tin minte ca am propus-o sa conduca Ministerul Turismului si Sportului din viitorul meu guvern majoritar, aflat in acest moment inca pe termen nedeterminat, preferabil pt. totdeauna, atat in opozitie cat si in exil):

  http://www.roxanaradu.com/2011.....-la-plaja/

  Deci, daca va e lene sa cititi tot ce am scris eu acolo, intrebarea simpla de leapsa este:

  CINE sau CE sunt eu ?

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)