Zic si Io

June 20, 2011 · Bagat la Blegisme, Romania 

“… It now costs more than ever to insure Greek debt. At prices quoted Friday, the insurance contracts suggest an 80 percent chance that Greece will default in the next five years, according to data from Markit, a financial information provider.

Q: Why is a potential Greek default such a big deal?

A: Greece has an economy roughly the size of Washington state, but the real worry is about a domino effect. Or, to use a better analogy, says Guy LeBas, chief fixed income strategist at Janney Capital Markets, think of it as a spider web — pluck one string and the whole thing shakes…”

Unde ne aflăm noi?
Că la noi duduie furtișagul, șmecheria și șpaga.
Dar suntem suficient de proști ca să nu furăm de la alții.
Noi ne furăm între noi.
Noi nu ne vindem țara.

Mișto!(0)Fleoșc!(0)

Comentarii

8 Comentarii to “Zic si Io”

 1. Naicu on June 20th, 2011 2:59 am

  Dar noi sîntem români, vorba cîntecului.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 2. zamo.ca on June 20th, 2011 3:27 am

  englezii, francezii, germanii si italienii care se plang de sutii romani te-ar contrazice cu privire la furatul de la altii :)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 3. Lebăda on June 20th, 2011 5:57 pm

  mda, noi nu ne vindem tara... de parca am avea cui

  cine ar cumpara Romania cu romanii in ea? si mai ales de ce?!

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 4. Dan Tanasescu on June 21st, 2011 5:32 pm

  @Lebăda: Două treimi din PIB-ul României intră în buzunarele englezilor, nemţilor, francezilor, italienilor, spaniolilor şi ale altor occidentali, ca să fie la ei bine, prosperitate şi civilizaţie, iar noi să fim săraci şi înapoiaţi şi să mergem apoi la ei, să spălăm WC-uri şi să-i facem pe amărâţii din ţările lor la buzunare.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 5. roamsk on June 26th, 2011 5:28 am

  Re. "nu ne vindem tara": tin minte ca imediat dupa Revolutia din 1989, copil fiind, am stat la o coada cu mama mea, (parca era pentru oua inaintea primului Paste post-revolutionar), si la coada erau niste persoane care discutau despre acest subiect, care pe mine trebuie ca m-o fi intrigat destul de mult la vremea aia ca sa-l tin minte asa, peste ani. una din persoane opina ca daca tot ne vindem tara, macar s-o vindem celui mai bun platnic, America pe vremea aceea (China, presupun, astazi). Cu ocazia asta, spunea el, uite asa o sa vina in sfarsit si Americanii atat de asteptati dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial.

  Acum, eu pot sa va anunt pe eventualii amatori ca este teoretic legal posibil ca Romania sa ceara ca prin Compact de Libera Asociere sa fie afiliata Statelor Unite ale Americii din punct de vedere politic si economic, ramanand cat de cat independenta totodata:

  http://www.fsmlaw.org/compact/index.htm

  http://www.uscompact.org/index.php

  Eu zic ca macar un show TV tot ar merita aceasta idee (fie si umoristic, daca nu serios !). Uite asa vom simti si noi ca ne razbunam un pic pe exploatatorii "ENFISA" (englezii, nemtii, francezii, italienii, spaniolii, si alti occidentali) mentionati de comentatorul Dan Tanasescu (de conspitatia astora impotriva Romanilor nu auzisem pana acum !...de ce neaparat numai Vestici si nu si Nordici...doar Romania are relatii si acorduri reciproce diplomatice si de comert, citeste exploatare, si cu Finlanda inca din anii '70 din cate stiu eu !).

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 6. roamsk on June 26th, 2011 5:35 am

  "Hai ca ma distrati...Abia am scapat, acum, de amintirile paranoiei lui R.M. Nixon, si o sa incep acum sa ma perpelesc acum cu mari sentimente de vinovatie si din cauza dependentei Romaniei si a SUA de Economia Republicii Populare Chineze !"

  (citat din "Mesajul catre Romania secolului XXI tocmai din Kent, CT", al lui Henry A. Kissinger, tradus de Eugen Craciun)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 7. roamsk on June 26th, 2011 6:10 am

  Alt citat, asta dintr-un document secret obtinut de mine f. usor aici, unde ma aflu eu, in vecinatatea Joint Warfare Center al NATO:

  "Mi-a venit, bineinteles, o alta idee, izvorata din postul prietenului Blegoo. Mi-am dat seama de revenirea SUA la Clasica impartire a lumii pe Emisferele de Vest si de Est, pe cand Europa a ramas cu ideea introdusa pe la sfarsitul sec. XX, a Nordului vs. Sudului...idee din urma care a fost o mica vreme studiata de noi ca fiind poate interesanta, insa pana la urma neadoptata in Foreign Policy.

  Eu, acum, ca sa impacam si capra si varza, si sa aducem toata lumea Iudeo-Crestina pe aceeasi pagina, si sa imbunatatim atat imaginea SUA cat si imaginea Romaniei in lume, ambele stiute fiind ca obidite in ultimii ani de presa "ENFISA" (englezii, nemtii, francezii, italienii, spaniolii, si alti occidentali), eu propun impartirea geopolitica a lumii in 4 sferturi de "portocala":

  * sfertul de Nord-Est, care include Europa, inclusiv Scandinavia si Tarile Baltice, insa F. IMPORTANT !, MINUS Regatul Danemarcei, sa apartina sferei de influenta a Federatiei Rusie;

  * sfertul de Sud-Est, care include Australia, si Asia, inclusiv cea Mica, sa apartina Republicii Populare Chineze, (ca sa scapam de baraielile lor re. primitul banilor pe produsele pe care ni le-au vandut si sa ii facem sa se simta si ei relevanti din nou in Lume, si sa mai pasam si noi responsabilitatile rezolvarii Conflictului din Orienteul Mijlociu si altora);

  * sfertul de Sud-Vest, care include Africa si America de Sud pana la granita ei de Nord cu America Centrala, sa apartina Concernului UE + Natiunile Unite, (ca tot sunt ei cu Pacea Ecologica si Activitatile Caritabile in tarile in curs de dezvoltare...N.B. din interese geo-strategice o sa bagam Antarctica aici la Sud Vest si facem astfel pe Europeeni raspunzatori si de cheltuielile de intretinere a Statiei Antarctice);

  *iar sfertul de Nord-Vest, care sa includa SUA, Canada, America Centrala, inclusiv Cuba, Rep. Dominicana, (Haiti ramanand negociabil cu sfertul de Nord-Est), si Groenlanda, plus tara afiliat ei, care este, parca, Regatul Danemarcei, (care sunt baieti buni de ne-au ajutat in ultima vreme) ramane sub influenta SUA."

  (Din documentul TOP-SECRET al Transcriptului unei Conversatii intre D-nii Paul D. Wolfowitz si Robert M. Gates chiar inainte de Afacerea Dominique G.A. Strauss-Kahn, transcript efectiv alcatuit de Dl. Oliver L. North, si Conversatie inregistrata cu acordul Sen. John Sidney McCain III, leader al Comitetului Fortelor Armate al Senatului SUA, ca si cu acordul D-lui Leon E. Panetta, pe care il avem de mult la mana cu niste chestii)

  P.S. (al meu asta): De unde stiu tocmai Wolfowitz si Gates de Blegoo ? Pai nu e pe INTERNET ?

  P.P.S. Va rog eu sa nu ma parati Generalului in Retragere John R. Clapper ca va dau documente secrete de la NATO. Eu dau si eu cateva mostre de Documente Secrete ca sa vedeti la ce am eu acces aici, doar doar o incepe cineva sa ma plateasca pt. astfel de activitati, ca am si eu nevoie de un ban in plus ca sa continui sa imi iau tigari si haine de brand care imi sunt f. necesare pt. mentinerea imaginii mele profesionale aici.

  Tradatorul Profesionist, fost Operator Wiki-Leaks gone rogue,
  Eugen Craciun, aka Rudolph Aspirant

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 8. roamsk on June 26th, 2011 6:18 am

  Aoleu. tocami voiam sa postez transcriptul unui document top-secret despre NOUA ORDINE MONDIALA (impartirea lumii pe zone geo-strategice de influenta), obtinut de mine prin relatiile mele cu NATO, si nu am salvat copia, cred ca a ajuns la Spamul lui Blegoo ! Nu-i nimic, am retinut ideea de baza. Daca nu apare aici, o sa ii postez ideile principale pe unul din blogurile mele. Ca sa va dati seama despre ce era vorba: era o conversatie intre Paul Wolfowitz si Robert M. Gates, transcrisa de Oliver North, cu acordul D-milor Sen. McCain si Leon Panetta.

  P.S. @Ret. US Gen. John R. Clapper: Please Sir, do not be mad at me for doing this. I need to start showing what I am capable of selling on the Open market, because I am indeed a Traitor for Sale, a former Wiki-leaks Operator gone rogue, currently on neutral territory. I am not doing this out of allegiance to any Foreign Power or Intelligence Agency, I am just doing it for money, it's very simple...cigarettes are very expensive In Norway, and I need the extra-cash.

  Eugen Craciun aka Rudolph Aspirant

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)