America (Ma-sii!)

August 10, 2011 · Bagat la America ma-sii!, Blegisme 

Polițaiul suprem, bastionu’ libertății și alea:

“…The $14.5 trillion debt monster has now grown larger the U.S. economy itself but, as evil as it is, it pales in comparison to the unfunded liability monster. It’s time we wrap our minds around this beast. It is so massive that it simply cannot be accurately measured. The “Big Three” – Social Security, Medicare and Medicaid – have underfunded promises several times the size of the national debt, according to Federal Reserve figures. One hundred and fifteen trillion dollars – a cool million dollars for each taxpayer – that’s around eight times the total U.S. economy. These bills are quickly coming due…”

Vorbim deja de o sută și cinșpe trilioane de bani care nu există.
Eh… cum zicea bunicu’ Greenspan, mai alaltăieri:

“…The United States can pay any debt it has because it can always print money to do that. There is zero probability of default…”

Indiferent de gradul de ramolisment, bunicu’ zice adevărul!
(chiar și un ceas stricat arată ora exactă de 2 ori pe zi, nu?)

Implicațiile declarației sfidează bunul-simț.

Poate nu credeți?

Întotdeauna, comentariile la articole sunt mai relevante decât bălăreala reporteristică.

Mișto!(0)Fleoșc!(0)

Comentarii

9 Comentarii to “America (Ma-sii!)”

 1. CTI97 • cand un ex-guvernator al bancii nationale iti zice... on August 10th, 2011 8:13 am

  [...] cand un ex-guvernator al bancii nationale iti zice ca america poate printa oricati dolari vrea .. (via America (Ma-sii!) : Blegoo) [...]

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 2. nu conteaza on August 10th, 2011 10:00 am

  Chinezii fac asta pe banda rulanta, nu doar cand au probleme.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 3. Rudolph Aspirant on August 10th, 2011 11:39 am

  Eu chiar ca nu pot comenta inteligent pe teme de Economie deoarece sunt TUFA...nu stiu cum de am iesit asa avand un tata expert pe teoria economica generala (inclusiv cea internationala) si o mama experta pe problemele practice de contabilitate si audit...dar asta e, mai face si mama Natura greseli cate o data, spre exasperarea partenerului ei, D-zeu.

  Pot doar sa spun ca mie personal Dl. Alan Greenspan mi-a inspirat dintotdeauna incredere si este de altfel singurul economist la ale carui pareri eu am tinut si am si reusit sa fiu atent asa in mod mai consistent de cate ori a avut ceva de spus in public. Il consider insa expert pe SUA, nu neaparat pe mondial. (Mai recent, am remarcat si un alt economist interesant din zona America Latina, cred ca originar din Brazilia, desi nu suunt exact sigur si mi-e lene sa verific, pe care mi s-ar parea interesant de urmarit re. opinii re. economia internationala. O sa mai cercetez si daca e interesant ce a mai zis si dansul, o sa mai revin.)

  F. IMPORTANT: NU am privit videoclipul si nici alte videoclipuri cu aparatii si declaratii mai recente ale Dl. Alan Greenspan, deci Nu pot comenta re. "ramolisment". Dar E important, deci am sa revin.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 4. Blegoo on August 10th, 2011 12:17 pm

  În America, toată lumea a dat ochii peste cap la ce-a zic moșul.
  În realitate, el e nevinovat, a zis doar adevărul.
  Incidentul pare banal, dar în realitate are implicații majore: actul de recunoaștere a faptului că dolarii sunt doar hârtie tipărită, nimic mai mult.
  Dacă o ziceam eu... era doar un blegism oarecare.
  Alan Greenspan e însă fostul șef al Resevei Federale a Statelor Unite - care e sistemul central bancar american.
  Economia SUA fiind cum e... lumea o să se ferească să cumpere bondurile lor... fiindcă, nu-i așa, ei tipăresc niște bani oricând ca să te plătească.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 5. roamsk on August 10th, 2011 5:57 pm

  Eu totusi zic buy Bonds ! Ca e mai bine pe termen lung decat cine stie ce "specula" cu actiuni ! Dar eu nu ma pricep la investitii. Eu singurele actiuni pe care mi le-am cumparat vreodata au fost de Pinault-Printemps-Redoute si Louis Vuitton Moet Hennessy in valoare totala de aprox. $ 1,500 si le-am vandut dupa vreo 4 ani la pret (adica nici nu am pierdut, nici nu am castigat !) (Ma rog, la un moment dat PPR mergea in jos, dar LVMH in sus, asa ca in medie nu am pierdut nimic, decat ca au stat banii acolo degeaba, iar pe urma, cand i-am luat, tot pe produse ale firmelor respective i-am cheltuit, asa ca nu au iesit nici ei in pierdere ! Anunt astfel ca, spre deosebire de altii, cel putin cu PPR si LVMH sunt chit !

  http://en.wikipedia.org/wiki/PPR_(company)

  http://en.wikipedia.org/wiki/LVMH

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 6. roamsk on August 10th, 2011 6:03 pm

  Uite totusi interviul ala mai pe larg:

  http://www.youtube.com/watch?v=eEKhxdeadk0

  Mie, chiar daca nu inteleg mai nimic din ce zice, totusi Alan Greenspan nu mi se pare ramolit de loc.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 7. Blegoo on August 11th, 2011 5:33 pm

  Evident că nu e ramolit.
  Problema e că spune adevărul... ori asta sperie.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 8. roamsk on August 11th, 2011 11:50 pm

  Mda, o sa zic ceva poate politically incorrect, dar parerea mea, formulata totusi in decursul a catorva ani buni de cand citesc in The New York Times ce are de comunicat PUBLICULUI larg dl. Alan Greenspan, este ca dansul s-a LASAT "pus la bataie" uneori, a ALES constient de a spune si niste chestii mai controversiale si controversabile TOCMAI pt. a atrage atentia, a da un semnal etic util de LINISTIRE sau chiar de indrumare a publicului larg, cu riscul ASUMAT de spargere a multor oale in cap, chiar atac la competenta si credibilitate pana la nivel de scandal. Dansul a functionat astfel ca APARATOR ETIC si COMPETENT al Federal Reserve, cat a fost Chairman acolo, iar dupa 2006, cat nu a mai fost Chairman, nu si-a putut iesi automat din rol, si inca, dupa parerea mea s-a APELAT uneori la el de catre Administratie. NU stiu daca si in aceste recente declaratii se apelase la dansul in mod concret, sau daca le-a facut "pe barba lui", asa "in rol", deoarece asta ii este stilul de a comunica cu mass-media.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 9. Vylly on August 12th, 2011 9:10 pm

  Gura mosului adevar graieste...

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)