Anglia

August 10, 2011 · Bagat la Blegisme 

Începutul sfârșitului:

“…What we have on the streets of London and elsewhere are welfare-state mobs. The youth who are shattering their own communities represent a generation that has been suckled by the state more than any generation before it. They live in urban territories where the sharp-elbowed intrusion of the welfare state during the past 30 years has pushed aside older ideals of self-reliance and community spirit. The march of the welfare state into every aspect of urban, less well-off people’s existences, from their financial wellbeing to their child-rearing habits and even into their emotional lives, with the rise of therapeutic welfarism designed to ensure that the poor remain “mentally fit”, has undermined individual resourcefulness and social bonding. The antisocial youthful rioters are the end-product of this antisocial system of state intervention…”

D-aici.
Altfel… luați d-aici… împrospătat la 1 minut jumate.

Evident, dacă 4-5 oameni erau în stradă… cu puști încărcate… tineretu’ dornic de jefuială se risipea ca fumu’ de țigară.
Dar… în Anglia… lumea e cilivizată; n-are puști, pistoale. Doar ăia… bandiții.
Ăia au. Restu’ lumii… cacă chiloțeii și dau telefoane la poliție.
C-așa e în tenis… în democrația multiculturală, unde amestecăm toate… și iese fix ca din stomac.
Un rahat… ori o borâtură.

Mișto!(0)Fleoșc!(0)

Comentarii

1 Comentariu to “Anglia”

  1. Rudolph Aspirant on August 10th, 2011 11:27 am

    @Blegoo: nu faca panica in randul populatiei ! Uite, clarific eu: am analizat situatia si am tras concluzia linistitoare ca nu e nici un inceput de nici un sfarsit. E doar o corectie de tendinte politice, care era de altfel previzibila ca necesara la un moment dat mai devreme sau mai tarziu in Europa de vest, plus e vara si se stie ca vara "spiritele" sunt mai nelinistite pe criminalitate. Pot sa anunt pe toata lumea care in acest moment este in vacanta ca nu e nimic grav de fond re. securitate Europeana, (de gen "alarma generala"), si nu este nevoie sa va intrerupeti vacantele. Desigur ca ziarelor interesate politic le este etic permis sa exploateze in folosul ideologiei lor.

    In general, nu am eu griji pt. Marea Britanie, nici pt. UK-ul mai larg in general. In ierarhia mea de "maturitate" in care nici o tara nu are mai mult de 20 de ani, UK are 17,25 ani, (Romania, va reamintesc, 13,3, Republica Bulgara 13, si Republica Islamica Iran 8.) De asemenea re. caracter moral, GB se afla deja in stadiu Kohlberg postconventional. De asemenea, la UK nu am remarcat disfunctionalitati semnificative pe axa II, deoarece anumite disfunctionalitati de gen rigiditate din GB, care e totusi mai in varsta, sunt corectate in mod benefic de catre overseas territories mai tinere si mai flexibile.

    Din punct de vedere ideologic si management European, UK isi mentine totodata in mod curajos si matur, (deoarece a invatat din unele greseli de mai dinainte), o anumita independenta fata de managerul general al sfertului global de Nord-Est, care in acest moment este reprezentat, daca mai tine cineva minte, de concernul de tip parteneriat public Putin-Benelux. In legatura cu posibilele nemultumiri sau resentimente pe care populatiile din zona Europei de est le-ar mai putea resimti fata de decizia de a pune manager general pe Europa geografica pe acel concern Putin-Benelux, ii pot sfatui sa incerce totusi sa privesca lucrurile in mod depresiv decat in mod paranoic, ca asa e mai sanatos.

    Mișto!(0)Fleoșc!(0)