Cum se vede din afara

August 16, 2011 · Bagat la Blegisme, Romania Extraterestra 

Cam așa:
“…World Economic Forum ranks Romania 134th out of 139 countries by the quality of its roads…”
Oricum, avem frunze verzi… avem brand dă țară… ni se rupe.

“Descoperă România dân helicopter”, zicea președintele.
Da, zic eu… e cea mai aeriană țară din lume.

Mișto!(0)Fleoșc!(0)

Comentarii

11 Comentarii to “Cum se vede din afara”

 1. roamsk on August 17th, 2011 6:42 am

  Ei, cine, in afara de The Economist, sta acum sa citeasca un raport de 500 de pagini scris cu litere mici ? Din curiozitate, Norvegia pe ce loc a iestit, ca nici ei nu prea se lauda cu soselele ?...ma rog aici e si din cauza de conditii geografice, ca fiecare cm de sosea din majoritatea soselelor trebuie obtinut prin explozii de munti. (Mie mi-a fost lene sa citesc dincolo de prefata unde zice ca per total Romania se afla totusi tot alaturi de Bulgaria, nu numai din punct de vedere geografic, dar si in stadiul 2, de mijloc, ca dezvoltare generala.)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 2. roamsk on August 17th, 2011 7:00 am

  P.S. NU este insa cazul ca d-na ministru A. Boagiu sa rasufle usurata ca oi fi uitat eu cine e raspunzator de starea de lucruri in momentul de fata pe acel departament vital national de infrastructura. Dansei, ii reamintesc, just in case ca nu a citit ce am mai avut eu de zis pe Radio Marti-sectia noua Viena (sub o poza cu un turn din Viena de pe fotoblogul lui Costin Comba), ca am evaluat cu toata seriozitatea si atentia C-V-ul dansei postat public si concluzia mea, formulata in mod cat se poate de nepartinitor si cat de posbil apolitic, a fost ca acel C-V NU o recomanda pt. NICI un post din Ministerul Transporturilor si Infrastructurii din Romania, insa, totodata, ca sa nu se descurajeze prea tare, si deoarece eu incurajez vizibilitatea promovarii persoanelor profesioniste politice de sex feminin de origine romana, i-am sugerat ca se poate orienta, in schimb, catre un posibil post de europarlamentar....desi NU pe Transporturi.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 3. roamsk on August 17th, 2011 7:10 am

  ...nu pe comitet de Transporturi din Parlamentul European, adica NU aici: http://www.europarl.europa.eu/.....body=TRAN, ci poate aici, ca e totusi mai putin stresant sau legat de securitate, economie, etc., http://ec.europa.eu/consumers/ecc/index_en.htm

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 4. roamsk on August 17th, 2011 7:15 am

  Aoleu ! Nu stiu inca daca e adevarat ce am auzit, ca nu am verificat cu sursa credibila, re. postul de la Paris...dar eu v-am zis PARLAMENT EUROPEAN, nu MAE pt. d-na Boagiu !!!

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 5. roamsk on August 17th, 2011 7:35 am

  Vad ca TOT eu o sa trebuiasca acum sa explic cum se evalueaza un C-V. Sper sa fie doar zvon re. postul de Ambasador la Paris...ca precis fac ulcer de stres. Asta imi lipseste mie acum cand tocmai ma pregatesc sa ma duc la Oslo sa verific reactia post 22 iulie a intelectualilor majoritari de "stanga" la ce mai are sa le indice ca linii directoare dl. Noam Chomsky. Doar v-am zis la toata lumea sa nu faceti nici o miscare importanta pe MAE pana nu imi termin eu verificarea pe acel minister !

  Aoleu ! TOT eu sunt de vina ! Ca nu am fost mai clar cand am trasat prioritatile pe MAE, si am zis la punctul 1 ca la incadrarea pe MAE se va merge strict pe competente, (profesionale si personale), nu pe C-V.

  http://eucraciun.blogspot.com/.....mania.html

  Va trebui sa reformulez, ca totusi C-V-ul e bun si ala la background check-ul preliminar si security clearance.

  In cazul d-nei A. Boagiu, va comunic acum, in ultima clipa, daca se mai poate face ceva, ca nu mi-am terminat evaluarea dansei pe aceste criterii de competente si nici background check cat de cat complet nu i-am facut...intr-adevar POATE ar fi posibila o eventuala tranzitie pe MAE pt. dansa, dar TOTUSI mi se pare PREA DEVREME, ca NU are inca experienta necesara...in NICI un caz pe un post la Paris, si inca si de Ambasador. Nu am cum sa fiu prea explicit inca, dar in cazul dansei mi se pare ca sunt niste probleme pe relatiile interpersonale mature, si la Paris asta e FF important.

  Stiam eu de ce am tot amanat sa ma ocup de MAE, ca de cate ori dau click pe ceva in legatura cu acest minister, ma simt deodata stresat...si eu NU doresc sa fac nici riduri in mod prematur, nici ulcer de stres.

  Sper totusi sa fie doar zvon.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 6. roamsk on August 17th, 2011 7:43 am

  F. important, tot clarificator-urgent: desi recunosc ca am zis ca numiri politice de amabsadori sunt OK, si ca si nepotismul e OK de luat in consideratie pe incadrari la MAE, TOTUSI trebuie sa precizez ca Romania (13,25 ani, a mai scazut un pic de la 13,3 saptamana trecuta !) NU este inca la fel de matura ca SUA (18 ani mai recent, a mai scazut de la 19 acum o luna) sau Republica Franceza (14,5 ani in clipa asta) ca sa isi permita sa se joace chiar in halul asta pe posturi cheie cum e Ambasada de la Paris. PLUS ca vizibilitatea persoanelor de sex feminin NU trebuie demonstrata la Paris, ci la Washington...ma rog si in cateva alte locuri, dar nu am timp acum de detaliile astea.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 7. Blegoo on August 17th, 2011 11:29 pm

  @roamsk: Dacă ai respecta regula paragrafelor... și te-ai ține de subiect... în loc s-o iei razna prin urzici... mai că ți-aș da drept de scriere aici.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 8. Rudolph Aspirant (Eugen Craciun, roamsk) on August 18th, 2011 7:02 am

  LOL ! Eu nu sunt bun decat de comentator ca idei spontane mie nu imi vin prea des, trebuie sa ma impinga altcineva de la spate.

  Re. zovonul de mai sus, doresc sa linistesc audienta ca mi-am dat seama imediat ca era doar un zvon mai vechi din 2010 raspandit cu ajutorul serviciului de zvonuri de tip vechi al lui Corneliu Vadim Tudor, preluat, la vremea aceea, de serviciul de zvonuri ceva mai nou al Adevarul-ui, si apoi investigat cu asiduitate de trustul presei investigative romane, care nu a scapat nici acea ocazie sa ii faca reclama din nou fiicei presedintelui d-lui Traian Basescu, care, dupa domniile lor, ar fi impiedicat acea numire nepotrivita a d-nei A. Boagiu ca ambasador la Paris din motive de gelozie simpla. (Iar eu l-am preluat din totala greseala, crezand ca era o stire ceva mai noua.)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 9. krossfire on August 21st, 2011 4:29 pm

  Noroc ca avem cai ferate...ohh, stai.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 10. Blegoo on August 22nd, 2011 1:12 am

  Să mor io professore... dacă înțeleg cum ai ajuns în spam cu comentariul ăsta... la un loc cu ... mai bine nu zic cu cine. :-)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 11. Blegoo on August 22nd, 2011 1:21 am

  Avem pe aia-mă-sii! :-(

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)