Diferenta dintre Bani si Banci

August 19, 2011 · Bagat la America ma-sii!, Blegisme, Ioropa, Romania 

Ai bani… ai valoare… asta se știe, până și maneliștii cunoaște.
Mă rog… țiganii, care nu-s proști deloc, insistă să schimbe hârtii pe salbe de haur – da’ hai să nu introducem factori minoritari în discuție.
Altceva vroiam să zic…

Ținem banii la bancă, nu? Că n-avem unde… saltelele de la Ikea sunt prea subțiri pentru cantitatea de hârtie tipărită care guvernele insistă că e “valoare”.

Chestia este… că guvernele, care este ele… tipăresc hârtii în prostie… doar ca să le dea bani la sărmani, handicapați și asistați sociali.

Ăia nu produc nimic… nu tu valoare, nu tu plusvaloare, cum zicea MarxșiEngels… da’ au au nevoie de hârtii! bani, vreau să zic…
Deci… trebe să li se DEA!
Că altfel moare… și dă din picioare… și te pomenești că răstoarnă vaza de pe masă.

Ce-i mai simplu… decât să apeși pe buton… și tiparnița… tipărește, nu?
Hârtie ai… cerneală ți-ai luat… curentu’ merge… trai neneacă.

Vine vremea când e deja prea multă hârtie pe piață… și prea scump cur-papirul.
Aia e vremea când ne ștergem la poponeață cu banii, că hârtia igienică e prea valoroasă.

Suntem aproape, zic:

“…First Apple overtook Exxon as the biggest company in America, now its market cap just hit 75% of the market cap of the entire European bank stock index (that’s right: one maker of phones and fads is worth almost as much as all of Europe’s banks). We expect parity within a few months…”

Fabricantu’ de jucării electronice are valoare cam cât sistemul bancar european?
Păi… da, fiindcă valoarea e în HÂRTII!

(pentru cine nu poate să acceseze saitul, na grafice, mai jos:)

Colea, zic… ca să puneți că latru aiurea.

Mișto!(0)Fleoșc!(0)

Comentarii

5 Comentarii to “Diferenta dintre Bani si Banci”

 1. Rudolph Aspirant on August 20th, 2011 7:06 am

  Eu habar n-am despre ce este vorba, insa in general sunt anti-panica !

  1. Au mai existat atat bubbles cat si recesiuni in istoria moderna a SUA.
  2. Angela Merkel, sefa pe departamentul finante UE, va coopera cu SUA ca n-are incotro, plus ca o rog si eu frumos sa o faca. (Ailalti, Sarkozy, Cameron, cine o mai fi, nu conteaza ca e de-ai nostri si/sau pot fi manipulati/santajati f. usor.)
  3. Tyler Durden functioneaza pe principiul serviciului de zvonuri, deci nu are rost sa-l bagi in seama prea tare.
  4. Norvegia, care nu e in UE, deci putin ii pasa de Merkel, a mai descoperit recent niste petrol, deci raportez ca totul e in continuare OK si in acesta zona.
  5. Re. alte tari non-UE la vest de Urali: Elvetia este presupusa ca e OK-stabila de cand s-a infiintat pe acest principiu, iar alea din fosta Iugoslavie, si Albania nu conteaza prea tare, si/sau daca se isca tulburari locale sociale, nu o sa fie prea rau, ca totusi seful pe dept. de Securitate generala a zonei vest de Urali este un profesionist (Putin), care isi va face datoria, la nevoie, si nu ne va crea probleme deoarece are diverse pensii alimentare de platit, plus ca are putin de lucru si pe zonele de la vest si sud de Urali.
  6. Recunosc ca eu personal ma aflu intr-o situatie mai delicata ca mai am doar vreo 1000 de Euro care trebuie sa-mi ajunga vreo 3 saptamani, si e cam greu, dar o sa vad ce pot sa fac si nu are rost sa intre tot mapamondul in panica doar din cauza mea.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 2. Blegoo on August 22nd, 2011 1:20 am

  Rudolph... pup-o tu pă nemțoaică unde vrei... că tot o rogi frumos; cică nemțoaicele sunt susceptibile la rugăminți... însoțite de pupături.
  Undeva.
  Zic și io...
  În rest... nu mai cheltui banii pe TÂMPENII... pune douăj' dă euroi pe săptămână... într-un cont de economii.
  Nu ăla din care tot scoți bani precum Păcală, zic... în ideea că-ți bagi aia... și iese ceva.
  Da, iese... dar o să te coste, zic.
  Nu, nu intrăm în panică din cauza ta... (deși stăm cu ochii pă tine) las'că mănânci la spital... de la pacienți, ce dreaq'... trebe să te învăț io?

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 3. zamo.ca on September 1st, 2011 3:03 pm

  gresiti cu totii, dulai old skule ce sunteti! banii tre' tinuti in bitcoin! :)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 4. Rudolph Aspirant on September 5th, 2011 4:28 pm

  @Blegoo: yeeeach...chestia asta postata de tine + amintirea pozei d-nei Merkel de la Oslo http://www.youtube.com/watch?v=XTpZLf3VIyw m-au determinat sa ma refugiez in filme horror ca sa-mi revin un pic, drept care am vazut Apollo 18, si pot sa povestesc ca, desi este un film plictisitor, mie totusi nu mi-a displacut asa de tare, deci in final si-a atins scopul.

  Re. dat banii pe prostii: eu nu dau banii pe prostii, eu, in afara de facturile obisnuite, dau banii numai pe chestii care-mi aduc mie placere si ma fac fericit ! De ce esti rau si nu vrei sa ma lasi sa fiu si eu fericit ?

  @zamo: ce e aia bitcoin ? Poate ca ma intereseaza, ca portofele ca lumea nu se gasesc in Norvegia (nici pantofi, nici curele, nici serviete...de fapt mai nimic util din piele, in afara de jachete, dar din astea momentan nu am nevoie, ca am).

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 5. Blegoo on September 5th, 2011 5:44 pm

  @Rudolph Aspirant: poate asta?

  http://bitcoin.org/

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)