Led Zeppelin

September 25, 2011 · Bagat la Blegisme 

John Henry Bonham (31 May 1948 – 25 September 1980)

Submit, bitchez!

Să dedicăm acest cîntecel clasic… tutulor emigranților mioritici, care este ei!

Mișto!(0)Fleoșc!(0)

Comentarii

6 Comentarii to “Led Zeppelin”

 1. Rudolph Aspirant on September 25th, 2011 4:37 pm

  Mda, era vikingilor razboinici si invadatori a trecut. Pe de-o parte au fost crestinati cu forta, i-a mai decimat si epidemia de ciuma, pe de alta generatiile de supravietuitori s-au imburghezit si ei, retragandu-se oarecum bosumflati pe iahturi. Unii, de foame, au emigrat chiar pana tocmai in America. Romantismul superstitios al credintelor populare insa a ramas in inima populatiei generale majoritare scandinave alcatuita din fermieri si pescari. Fermierii sunt chiar foarte asemanatori cu cei romani in ceea ce priveste dorinta arzatoare de a-si pastra bucatica de pamant arabil sau pasune, in permanenta oarecum speriati ca poate vine cineva, chiar vecinul, sa le-o ia. (Aici unii poate chiar cam au dreptate, ca uite ca am venit si eu, tocmai din balcani, cu ambitii de carpetbagger orasean gen Dinu Paturica.)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 2. Blegoo on September 25th, 2011 4:52 pm

  Ei Rudolph... nu știi tu de Bonham...
  Postul are dublu sens: unul e pentru John Henry... al doilea e pentru alde tine și restul de sălbateci care buluciți țărmurile vestice...
  Ce, nu?
  Ia uită-te în oglindă... :) )

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 3. Rudolph Aspirant on September 26th, 2011 7:34 am

  Pai eu am recunoscut ca sunt Dinu Paturica. In ultima vreme m-au intrebat cativa colegi norvegieni ce am de gand, acum ca se implineste un an de cand sunt aici...sperand probabil ca o sa le zic ca m-am plictisit si ca o sa ma mut in alta parte...si am citit in ochii lor ca s-au cam intristat cand le-am zis ca eu aici am de gand sa-mi implantez radacini din alea adevarate. Unul chiar a avut o expresie de genul "cum de ne-a gasit tocmai asta tocmai pe noi ? Cu ce-am gresit oare ?" (e destul usor sa faci un norvegian contemporan sa se simta vinovat, sa vrea sa se ascunda. Parca ar fi, intr-un fel, copii abuzati, copii de alcoolici...multi probabil ca si sunt...exista o imaturitate sociala pe care inca nu prea pot sa pun degetul, dar cred ca vine de la a fi fost totusi un popor solitar, izolat de geografie, unul pe un munte, altul pe alt munte, etc., si de la posibila istorie de a fi fost ocupati/educati/civilizati impotriva vointei multa vreme de straini perceputi ca intrusi, sau de frati vitregi mai mari oarecum abuzivi.)

  P.S. (important): Ce zic eu acum despre "norvegieni", luandu-i asa cam neetic la gramada, trebuie citit in contextul in care si eu sunt supus unui proces de adaptare/reeducare cvasi-brutal, desi o accept ca pe o faza necesara adaptarii mele aici, si este deci posibil ca impresiile mele sa nu fie chiar obiective, ci mai mult de 1/2 din ele sa fie doar proiectii ale propriilor mele sentimente de om care trece si el prin aceasta perioada de reeducare/adaptare. Adica proiectez propria mea imaturitate si propriile mele sentimente de copil care se simte oarecum abuzat, sau prins in colimator, pe ei, cei din jurul meu. Eu am avut o perioada dupa primele 3 luni initiale in care chiar ma simteam ca si cum as avea 4 ani...pe urma am mai crescut la 8...acum sunt oarecum adolescent. (De aia probabil m-am si indragostit tocmai acum adolescentin-romantic, etc.) Deci si eu am fost regresat si imatur in acest prim an de adaptare. Sper ca impresiile mele vor continua sa se nuanteze pe masura ce trece timpul, si sa devina mai matur-obiective.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 4. Blegoo on September 29th, 2011 12:44 am

  Rudolph... chiar am recitit ce-ai scris.
  1) Chestia cu ghiceala de ce ar fi vrut "nativii" să zici tu nu ține. Pentru simplul motiv că tu nu ÎNȚELEGI reacțiile lor.
  Nefiind local, tu interpretezi reacțiile prin prisma mioritică.
  N-ai cum... altfel; e construit, în personalitatea ta.
  Ca urmare, posibilitatea de interpretare greșită se apropie de 100%.
  .........
  Mai dă-le 3-5 ani la vecini... o să vorbești limba mai fluid, ei o să te cam știe... "Aaa, e DrCraciun... e băiat bun, are ciudățeniile lui... da' cine n-are? Las'că e de-al nostru... la o adică, știm pe ce ne bazăm, ce dreaq'... avem și mai bizari, ete DrDumas... care aleargă în curu' gol prin pădure... odată pe lună... pri DrMuhamad... care se pune pe covoraș de 3 ori pe zi... da' în rest... operează apencicita ca un tătic...pla noastră... fiecare cu zăpăceala lui, și noi toți, cu necazurile noastre..."

  Ce vreau să zic: mai ai de crescut; ca vârstă, ca experiență, ca intelect.
  It's just time, man... :)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 5. Rudolph Aspirant on September 30th, 2011 5:09 pm

  Sunt perfect de acord cu tine, Blegoo ! Stiu ca interpretez prin prisma mea, PLUS ca printr-o prisma IMATURA a mea, deoarece sunt regresat sub stresul adaptarii aici, si functionez acum cam ca la 16 ani.

  Uite un clip MISTO de tot re. Led Zeppelin:

  http://www.youtube.com/watch?v=tQ18JEPLhkg

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 6. Blegoo on October 1st, 2011 12:47 am

  Clar, întinerești pe zi ce trece! :)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)