Credinta

October 6, 2011 · Bagat la Blegisme 

Oare de ce nu e și Bill Gates acolo?

Vă zic io de ce:

D-asta.

Mișto!(0)Fleoșc!(0)

Comentarii

9 Comentarii to “Credinta”

 1. Rudolph Aspirant on October 6th, 2011 4:22 pm

  Explicatia e mult mai simpla ! Panteonul, (ca substantiv comun)= cladire unde sunt inmormantati oameni ilustri, aia din lista sunt, cred, toti morti, iar Gates, din fericire, e inca viu !

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 2. Blegoo on October 6th, 2011 4:37 pm

  Păi... chiar ai un punct!

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 3. Cora_ on October 11th, 2011 3:02 am

  rudolf aspirant, tare!

  blegoo, uite si de-asta. nu stiu daca ai vazut filmele, daca nu, uita-te la toate cele 10 parti. merita!

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 4. Blegoo on October 11th, 2011 3:47 am

  Da Cora, le-am văzut.
  :-)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 5. krossfire on October 19th, 2011 9:45 pm

  Geeksi nu intra niciodata in istorie. De Wozniak n-o sa-si aduca nimeni aminte cum si-au adus de Jobs si Wozniak a avut un input mult mai mare in primii ani de existenta Apple.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 6. Blegoo on October 24th, 2011 4:43 pm

  Professore... normal că nu.
  În istorie... intră ăia cu gura mare... ăia cu farmecul personal, carisma și restul.
  Ăia care trag la șaibă... ăia nu contează.
  Dar... fără ei... n-am fi unde-am fi, nu?
  Deci:
  Ce-i mai important?
  Liderșipul... ori Munca?
  Inspirația... ori Nădușeala?
  (ca să nu fiu porc... n-am să te îndemn să scrii un articol pe tema asta...) :-)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 7. Rudolph Aspirant on October 26th, 2011 4:19 am

  Partea 1: Pai si leadersheap-ul e un fel de munca, dar trebuie sa ai pregatire si inclinatie pentru asa ceva. Eu, de exemplu NU am NICI inclinatie, NICI pregatire, si de aia ma tot chinui sa le explic asta la serviciu aici in Scandinavia, unde tot mi se spune ca trebuie sa lucram dupa conceptul ca suntem TOTI leaderi, care, dupa parerea mea, este un concept care le surade de minune oamenilor LENESI carora nu le place sa munceasca, si eu, de cate ori aduc vorba de munca mi se spune ca am tendinte dictatoriale ! Zau daca nu e o mare greseala de traducere la mijloc ! Repet, pentru sefii mei scandinavi, in caz ca citesc ce scriu aici pe Blegoo: eu personal NU doresc sa fiu leader, eu personal doar doresc sa MUNCESC. Restul au voie din partea mea sa fie cat de leaderi vor, dar pe mine sa ma lase-n pace sa muncesc acolo in coltul meu cat vreau, si asta NU inseamna ca nu sunt team-player, sau ca am tendinte asociale, dar e pur si simplu deoarece NU doresc si NU imi place sa fiu leader toata ziua, si, din punct de vedere etic, chiar cred ca mai si trebuie sa muncim, totusi, macar cel putin 1 1/2-4 ore pe zi unii din noi, daca 7 1/2 ore este doar un vis utopic in acest moment pentru mine ! Mie chiar imi place sa muncesc ca simplu executant !

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 8. Rudolph Aspirant on October 26th, 2011 4:43 am

  Partea 2: din punct de vedere al talentului/creativitatii vs. munca de executant simplu.

  Sigmund Freud, pe care eu il respect datorita contributiei la stiintele comunicarii prin mass-media inca pertinente, dupa parerea mea, si inceputului de secol XXI, a spus ca Sanatatea= Capacitatea de a Iubi + Capacitatea de a Munci.

  Nu a pomenit ca trebuie sa ai vreun talent anume sau vreo inspiratie anume ca sa faci asa ceva, si nici macar nu a zis ca e obligatoriu sa faci asa ceva si cat la suta din fiecare. A zis doar sa ai capacitatea.

  In ultimii ani, au existat mai multe studii care au descris niste gene comune la oamenii creativi si la oamenii care ulterior dezvolta, din pacate, una din formele bolii mintale numite schizofrenie. Cercetarile au fost replicate de cateva ori, dar inca nu se stie daca sunt valabile pentru diverse grupuri etnice, si la femei si la barbati in acelasi mod, si, bineinteles ca nu se stie ce le determina pe acele gene sa devina expresive, adica sa se manifeste, astfel incat unii sa fie doar artisti creativi sau manageri deosebit de creativi, iar altii sa devina bolnavi psihic.

  Acum, asta NU insemna ca orice leader talentat si creativ trebuie suspectat acum, doamne fereste, ca ar avea o predispozitie pentru boala mintala. Dar, doar in general, voaim sa zic, ca nu trebuie neaparat sa oftezi acolo in coltul tau ca nu esti si tu un creativ si ca esti o simpla furnica muncitoare. Orice om are resurse de imaginatie creativa daca e vorba sa fie motivat sa obtina ceva vital esential pentru el. Capacitatea de a IMAGINA o avem cu totii !

  Leaderii competenti au si TRAINING profesional nu numai carisma sau inclinatie personala pt. a fi leaderi, in zilele noastre.

  Leaderii politici profesionisti moderni trebuie sa aiba carisma si talent actoricesc chiar mai mult decat abilitati creative de leaderi, sau chiar training de leader dupa parerea mea. Trebuie, bineinteles, ca orice profesionist, sa se ghideze si dupa un cod etic profesional.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 9. Rudolph Aspirant on October 26th, 2011 4:51 am

  P.S. de cultura generala:

  Schizofrenia este o boala cronica mintala de grade diferite de severitate care se regaseste in mare la 1 % din toate popoarele lumii, indiferent de genotip, desi este uneori mai frecventa in anumite clustere geografice, si exista uneori risc crescut familial in familiile in care ambii parinti sau mai multi reprezentanti au acesta boala.

  In zilele noastre EXISTA tratament adecvat pentru a preveni exacerbarile acestei boli, la fel ca la orice boala cronica ca diabetul sau hipertensiunea arteriala esentiala, chiar mai bine decat la artrita reumatoida, sau la scleroza in placi, de exemplu, care sunt alt fel de boli cronice destul de severe si ele.

  Problema este ca multi oameni nu incep tratamentul imediat ce sunt diagnosticati si uneori, de fapt, deseori, nu respecta indicatia de a continua tratamentul indicat. O proportie semnificativ de mare de oameni cu schizofrenie pot chiar recapata o anumita capacitate functionala adecvata dupa un puseu de exacerbare a acestei boli, insa majoritatea sufera de un anumit declin cognitiv in trepte dupa fiecare puseu de exacerbare, asa ca, o data diagnosticat, e f. important sa previi exacerbarile. Totodata, un anumit procent de oameni, chiar poate 20 % pot face 1-2 pusee de exacerbare si dupa aia sa nu mai faca nici unul toata viata, ceea ce e iar bine. In general, daca debutul e acut, daca sexul e feminin, daca varsta de debut este mai avansata si creierul mai matur, prognoza este mai buna.

  Warning: NU e bine sa folosesti droguri ilicite de loc, dar mai ales daca ai schizofrenie. Nici alcoolul in exces NU e bun, deoarece contribuie la declinul capacitatilor cognitive, si este, in mod cronic si depresogen, adica devii si deprimat, nu numai "idiot", (eventual).

  Warning: Pentru cine are schizofrenie si a avut tendinte de a se manifesta agresiv-violent, lucru mai des intalnit in cazurile de schizofrenie de forma paranoida, exista risc semnificativ ca el/mai rar ea sa se manifeste agresiv-violent si in viitor, indiferent de tratament.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)