Criza vazuta de chinezi

November 8, 2011 · Bagat la Blegisme, Filozofisme, Ioropa 

Cam cum o văz și eu:

O șleahtă de miorlăiți, asistați social și hoți. Plini de pretenții și iubire de leneveală: munca-i pentru sclavi.
Nu, nu mă refer la România.
Mă refer la Uniunea Europeană.

Mișto!(0)Fleoșc!(0)

Comentarii

6 Comentarii to “Criza vazuta de chinezi”

 1. Rudolph Aspirant on November 8th, 2011 5:39 am

  Declaratie de presa:

  1. Nu am uitat ce suparat am fost pe ledership-ul RP Chineze cand a sustinut-o pe d-na Lagarde pt. postul de la FMI, in loc sa tina cont de recomandarea mea, (rostita la modul implorativ polticos, folosind chiar cuvantul "PLEASE", scris chiar asa, capitalizat atunci), pentru un candidat japonez gasit in mod special de mine, dl. Masahiko Kato, statutory auditor for Otsuka Holdings Co. Ltd, pe atunci, recomandare pe care am evaluat-o eu personal ca fiind una atat etica cat si competenta.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Christine_Lagarde

  Chiar am verificat acum si observ ca dl. Masahiko Kato nu mai lucreaza acum in acel post in Japonia, in care fusese numit in iunie 2010, si nu stiu oare unde o lucra, si sper din toata inima ca nu am creat cumva discomfort in randul leadership-ului acelei companii prin propunerea mea publica de a-l numi pe dl. Masahiko Kato in legatura cu acel post important de la FMI, si sa-l fi dat cumva afara de la Otsuka tocmai din cauza mea, deoarece NU asta a fost intentia mea. Eu, optimist, sper ca dl. Masahiko Kato si-a gasit chiar un post mai bun decat cel de la Otsuka, de atunci.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 2. Rudolph Aspirant on November 8th, 2011 5:50 am

  2. Rog respectuos Republica Elena sa ia aminte ca acum 2 zile i-am dat public nota 2 la morala pt. anul scolar 2010-2011, in sesiunea de restante din toamna 2011, (pe scala mea de note de la 0 la 6, adaptata personal de mine dupa scala Kohlberg la nivel de natiune, unde pana si Romania a primit 3,6 si Bulgaria 3,8), si ca mai ales din cauza dansei, (plus a Italiei, care nici ea nu e mult mai breaza in acest moment, desi dansa a reusit sa mentina o oarecare tinuta in timpul sesiunii drept care luat nota 3,2), avem probleme, intreaga Europa, de pozitie de negociere in acest moment in fata RP Chineze, chiar si cu tot ajutorul primit din partea companiei de expertiza si consultanta Putin-Benelux, care ramane in continuare de apreciat.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 3. Rudolph Aspirant on November 8th, 2011 6:09 am

  3. Apreciez efortul constiincios al dl.-ui Ban Ki-moon, secretar general ONU, in calatorie de studii in octombrie, la Oslo, in plina sesiune de restante si de climat general de anxietati inerente legate de acestea, plus clima de la Oslo din octombrie, (unde s-a declarat tuturor in ziar chiar acum vreo 10 zile ca, intr-adevar, este posibil ca incalzirea globala sa fi fost doar o oarecare exagerare de tip politic), deci in conditii chiar deosebit de dificile de lucru, care arata ca dansul doreste sa participe in mod altruist la efortul etic voluntar general international de a salva atat planeta cat si Europa, si il recomand calduros pentru a continua sa ocupe acel post si in al doilea termen, dupa 2012 incolo.

  http://www.youtube.com/watch?v.....re=related

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 4. Rudolph Aspirant on November 8th, 2011 6:58 am

  4. Imi exprim DIN NOU ingrijorarea personala fata de starea de sanatate a d-lui Bill Clinton, nu numai bazat pe aparentele sale din ultima vreme, dar acum si pe niste declaratii publice din aceasta vara total necaracteristice si nefolositoare nimanui, (mai ales evidentiate acum cateva zile de un NY Times, devenit si el parca mai incompetent general din 2009 incoace de cand sef de resurse umane acolo a devenit dl. Todd McCarty, cu experienta anterioara de numai 1 an la Reader's Digest, 3 ani la Rite Aid, si mai de mult la Starwood Hotels si Frito Lay...?!), cand dl. Clinton si-a exprimat public ingrijorarea fata de posibila competenta profesionala a d-lui Barack Obama, cand se stie, in mod obiectiv, cat de tare se straduieste dl. Obama sa imbunatateasca starea generala a economiei SUA, si, implicit, si suportul american optim dorit fata de Europa.

  http://www.nytimes.com/2011/11.....amp;st=cse

  (NU sunt chiar asa de suparat pe d-na Jodi Kantor, autoarea articolului respectiv, pe care o apreciez ca o jurnalista talentata si competenta pe domeniul dansei, desi poate usor naiva in general cu elementele de politica externa, in ciuda studiilor de la Harvard Law School, dar mai e vorba si de editori, etc.)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 5. Rudolph Aspirant on November 8th, 2011 7:17 am

  5. M-am uitat la intregul interviu cu dl. Jin Liqun de pe Al-Jazeera in lb. engleza, prezentat in postul originar. Am dat si un scurt background check atat a intervievator-ului profesionist cat si d-lui. Liqun, originar din RP Chineza, cu reala experienta educationala cat si profesionala in domeniul politicii externe si finantelor.

  Apreciez profesionalismul d-lui Teymoor Nabili, jurnalistul intervievator al d-lui Jin Liqun.

  Apreciez totodata valoarea generala informativa a site-ului Al-Jazeera in limba engleza.

  NU stiu daca apreciez chiar atat de mult faptul ca Blegoo ma pune la lectii, si inca tocmai acum, cand eu sunt mai preocupat cu probleme local-regionale scandinave de interes si focus recunoscut ingust personal, care nu au nici in clin nici in maneca cu ingrijorarea generala a mapamondului cititor de limba romana fata de soarta Europei.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 6. Rudolph Aspirant on November 8th, 2011 7:59 am

  6. Doresc sa remarc, in mod cat se poate de autocritic, ca eu sunt personal sensibil la cuvantul "indolenta" pe care l-a rostit, in mod clar critic, dl. Jin Liqun fata de orice om al muncii din orice tara, deoarece chiar recent am recunoscut, (chiar public pe o leapsa de blog care ne intreba care sunt viciile noastre), ca eu consider ca viciul meu principal este tocmai acea indolenta, insa doresc sa remarc ca eu NU consider ca mi-a fost cumva total influentata de faptul ca sunt prin nascare din regiunea culturala periferic balcanica din sud-estul Europei, considerata de unii mai general indolenta, si nici din cauza posibilei grele mosteniri a sistemului politic comunist din perioada nasterii si copilariei mele in acea regiune, sau a celui oarecum primitiv inca imatur capitalist oarecum asemanator celui promovat de dl. Jin Liqun, de dupa aceea, si ca mama mea m-a criticat adesea in mod direct si indreptatit si dansa pentru aceasta indolenta, si s-a minunat de multe ori cu cine oi semana, ci eu doresc sa imi asum intreaga raspundere personala pentru acest viciu public recunoscut inca o data si aici, si sa il asigur si pe dl. Jin Liqun, (de care totusi mie personal nu mi-e chiar asa de frica cum mi-ar fi de mama mea, deoarece pot usor, daca vreau, sa-l dau in gat la leadership-ul chinez pentru abuzul de alcool de care poate numai eu stiu in limba romana in acest moment, desi sunt sigur ca l-or fi remarcat si altii, mai familiari cu dansul de mai multa vreme, cat si pt. faptul ca remarc ca are tendinta personala de a deveni cam incapatanat in mod independent uneori, si, ca si din acest motiv, dar si din altele despre care mi-e lene sa detaliez, si care nu sunt imediat pertinente on-topic, reprezinta un posibil risc pe viitor pentru team-play-ing-ul apreciat intotdeauna de leadership-ul chinez), insa eu doresc, deci, sa il asigur personal pe dl. Jin Liqun ca eu personal ma lupt cat pot impotriva acestui viciu, si, ca posibila rezolutie satisfacatoare pentru amandoi, ca sa nu ramanem suparati unul pe altul, eu chiar indraznesc sa ii propun sa mergem o data, la timpul si locatia dorita de el, impreuna, daca doreste, desigur, la o sedinta posibil folositoare pe mai multe nivele atat noua personal, cat si poate soartei relatiilor Romania-RP Chineza, (si in general poate si soartei Europei, si a SUA, cine stie), de tip program self-help in 12 pasi si 12 traditii, folositor pentru mentinerea diverselor vicii sub control cat mai bun.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Twelve-Step_Program

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)