Comparatie intre UE si URSS

February 5, 2013 · Bagat la Blegisme, Incontrari, Ioropa, Romania 

Mai deunăzi, unul din cei mai mari analiști PEFeSeCe,1 un adevărat titan al gândirii mioritice, caracteriza unul din posturile d-aici ca fiind o “comparație”.
Trecem cu vederea că termenul “comparație” e definit de anumite caracteristici, neglijăm faptul că în filozofia dâmbovițeană orice definiție se definește cum vrea fiecare, regretăm derapajul intelectual “pă gheața gândirii” și oferim un citat:

“…timp ce tu eşti un vajnic ce? Frustrat? Realist? Nu, realist nu, că comparai Uniunea Europeană cu Uniunea Sovietică. Cu logica nu te împaci aşa că te trec la artişti. Un dramaturg resemnat dar virulent. Aspru, dar blând…”

(Dulce MahalaMinciuna, Copiatul si Plagiatura)

O adevărată comparație între Uniunea Europeană și defuncta Uniune a Republicilor Socialiste Sovietice însă, merită examinată (Vlad ar trebui să urmărească expunerea):

Adevărat, cei care fac comparația nu-s nici dramaturgi, nici artiști – dar asta n-o să-i împiedice pe pe români să disprețuiască ideea expusă, incapacitatea mioritică de examinare obiectivă al oricărui concept – fie el social, cultural ori politic – fiind dovedită istoric.

Notez totuși, că orice comparație între UE și URSS trebuie examinată în context strict temporal. Uniunea Europeană e la început de “uniune” – în vreme ce Uniunea Sovietică a avut o durată fixă (1922-1991). Ar fi necinstit să compari Uniunea Europeană din 2013 cu Uniunea Sovietică în anul 1990, să zicem.
(Dacă tot insiști, atunci ar fi corect să te uiți aici. Desigur, o viziune nu e o realitate; încă. Dominic Sandbrook e însă un istoric demn de respect, nu un artist, ori dramaturg frustrat.)

1 “PEFeSeCe” (corect: PEFSC) reprezintă o prescurtare la termenul “politico-economico-fotbalistico-socialo-cultural”. Orice român, în virtutea faptului că s-a născut în spațiul carpato-danubiano-pontic, este un specialist PEFeSeCe – la nivel sătesc, județean ori mondial.

Mișto!(0)Fleoșc!(0)

Comentarii

7 Comentarii to “Comparatie intre UE si URSS”

 1. lektor on February 5th, 2013 10:10 pm

  Blegoo, sper din tot ciotul ala mic si plumburiu de suflet care mi-a mai ramas dupa alegerile astea ultime, sper asadar sa nu ajung la fel de cinic ca tine cind o sa cresc mare.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 2. R.R on February 5th, 2013 10:55 pm

  N-au cum sa te inteleaga. Degeabea te chinui. Lupul isi schimba parul dar PEFeSeCe-ul, nu.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 3. Blegoo on February 5th, 2013 11:02 pm

  Nici un cinism, frate, alea sunt rezevate de tine și de Tapirul.
  ("Cynicism is an attitude or state of mind characterized by a general distrust of others' apparent motives..." - fix cum mă suspectezi tu [și Tapirul] pă mine, nu?)
  Aaaa.... că nu vă place vouă, ție, lui Vlad, lui neaFane și altora...?
  Păi, nu știi că istoria se cam repetă ea, dă felu' ei?
  Care este ea, istoria, zic.
  La tine în cărțulică cinismul poate să egalizeze REALITATEA - dar mi se pare tragic din punct de vedere aritmetic, dacă nu matematic.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 4. Blegoo on February 5th, 2013 11:04 pm

  Treaba mea nu e să mă chinui; treaba mea e să-i latru. :-)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 5. R.R on February 5th, 2013 11:05 pm

  Unii ar zice ca-i tot aia.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 6. Blegoo on February 5th, 2013 11:07 pm

  :-) ))))))))))))

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 7. R.R on February 6th, 2013 12:17 am

  Zău. Unii PEFeSeCe-iști.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)