Tractoare si Tractoristi

November 9, 2013 · Bagat la Blegisme, Ciordeli, Incontrari, Ioropa, Romania 

E dimineață. Soarele răsare. Bate un vînt călduț.
Ce albastru e cerul! E prima zi a muncilor de primăvară.
La gospodăria agricolă colectivă au sosit tractoarele de la stațiunea de mașini și tractoare, cu semănători.
- Au venit tractoarele, Nicule, hai să le vedem!
Copiii s-au strîns în jurul tractoarelor. Le privesc și tot întreabă pe tractoriști:
- Tovarășe, sunt noi tractoarele?
- Unele sunt noi, altele sunt reparate bine.
- Unde se fabrică tractoarele?
- Se fabrică la uzinele de tractoare din țara noastră.
Copiii le privesc cu mîndrie.
Tractoriștii pornesc pe ogoarele gospodăriei agricole colective. Colectiviștii duc sacii cu boabe de mazăre.

D-aici.
Eu aș adăoga:

“Hai LiberareeEEE!!!

Da’ mă jenez dă ăia care-au făcut harmata…


………………………………………….
Oricum, dacă vreți tractoare, se găsesc:

Acilea-șa.

Mișto!(0)Fleoșc!(0)

Comentarii

6 Comentarii to “Tractoare si Tractoristi”

 1. sushimade on November 11th, 2013 9:16 pm

  Fain. Multumesc pentru reclama :-)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 2. Rudolph Aspirant on November 18th, 2013 5:54 am

  Mie imi place arta de curent realist socialist. De altfel e si curentul preferat de corporatia Disney, o corporatie care face parte din corporatiile patronate de mine, desi Disney are adaugata o nuanta oarecum mistica de realism magic socialist, (poporul american fiind in medie un popor mai spiritual si credincios decat popoarele UE).

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 3. Rudolph Aspirant on November 18th, 2013 6:16 am

  In alta ordine de idei voiam sa iti spun ca am mai stat sa citesc niste articole din urma de pe blogul tau, ca nu mai trecusem de mult pe aicea, si doresc sa comentez ca,
  1. ai avut dreptate cand ai zis acolo intr-un comentariu sub un articol mai vechi ca la politicieni nu conteaza daca plagiaza, imi pare chiar rau ca nu am comentat acolo pe loc ca ai avut dreptate, si am comentat despre altceva atunci, dar
  2. vad ca articolele tale mai vechi nu permit comentarii, doar astea super-recente, si nu stiu de ce, pt ca mie imi place sa citesc si vechituri, si poate as fi tentat sa comentez si sub articole mai vechi,
  3. sa stii ca eu ma gandesc uneori la tine atunci cand doresc sa comentez ceva pe alte bloguri, de gen asa oarecum What would Blegoo do (sau say), asa ca si cum ar semana cu What would Jesus do (sau say) ?

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 4. Blegoo on November 18th, 2013 3:11 pm

  Comentarii la vechituri - era bifat "close comments on articles older than 14 days" - ceva gen.
  Am debifiat pt. tine - sper să nu mă trezesc iar cu comentarii nigeriene, ucrainiene, chineze și alte kkaturi.

  Da, continui să cred că nu contează plagiatul la politicieni - MORAL sau ȘTIINȚIFIC vorbind.
  (da, iar o să se urzice dom' profexxor... da' asta e, asta cred, cu asta defilez, na!)
  Explicația e simplă, nu vreau să repet argumentele din Mahala; nici să mă cert cu el - fin'că n-o să-l conving niciodată.

  Evident, sunt măgulit că mintea îți joacă feste și te referă la blegisme; dar e doar din cauză că avem o chestie în comun: nu ne pasă de părerile altora, indiferent de subiect. :-)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 5. lektor on November 18th, 2013 7:12 pm

  blegoo, dar daca se dovedeste ca si diploma de bac a lu' hponta e in neregula, nu numai doctoratul? Ce zici? Aia conteaza? Ar trebui sa-si dea demisia?

  Sau nici asta nu conteaza la pulimea roumina?

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 6. Rudolph Aspirant on November 18th, 2013 11:51 pm

  Pai de ce sa conteze o diploma de Bac ? Ca aia din Romania e folosita doar asa gen un soi de A-levels pt admitere in invatamantul superior, nu atesta de fapt terminarea a 12 clase simple, cf rezultate si si curriculum de subiecte, cred eu, desi nu ma pricep, dar nu cred ca o diploma de Bac din Romania are vreo semnificatie decat ca un tanar oarecare ar fi in stare sa mearga la un community college oarecare, sau chiar si la un college oarecare mai generic asa, nu ceva special, dar asta nu e ceva care are vreo legatura cu profesia de politician profesionist sau cu functia de primministru.

  Acum ceva vreme citisem ca in UK cica fac unii o cercetare sa doreasca sa introoduca examene de competente politice si de educatie continua de politician profesionist acreditat standardizat pt parlamentul Uk, (nu stiu daca doar pt Camera Comunelor sau si pt Camera Lorzilor), dar era o chestie de cercetare inca la un PhD al cuiva, sa incerce sa introduca niste standarde minime profesionale acreditabile asa pt meseria de politician profesionist, dar nu am pastrat adresa site-ului, mi s-a parut ceva ff serios si de misto, desi desigur nu cred ca va fi implementat prea curand, dar ca idee mi s-a parut ceva misto ca se straduie macar UK sa introduca niste standarde profesionale pt politicienii profesionisti moderni. Am sa caut sa vad daca mai gasesc linkul ala, desi cred ca persoana respectiva si-a terminat dctoratul de atunci si intreaga tevatura a fost data uitarii, era dar un proiect oarecare, nici macar nu stiu daca era de doctorat sau de masterat.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)