Comunismul?

December 20, 2013 · Bagat la America ma-sii!, Blegisme, petreanu, Romania, Stima Noastra si Mandria! 

Era bun.
Încă mai este!

Deși… judecând după comentariile la postul lui Petreanu… unii încă se bat cu cărămida-n piept:

“Dă-mi Libertatea… ori Moartea!”

La care io zic:

Dă-le tot ce vor sărmanii…/
Și la noapte, schimbă regimu’!/

comunismul

Clic, ca să vedeți ce rău e în Hamerica.

Mișto!(0)Fleoșc!(0)

Comentarii

4 Comentarii to “Comunismul?”

 1. Rudolph Aspirant on December 21st, 2013 6:49 pm

  Ha ! Excelent filmuletul ! Zau, dar asa si este pe alocuri in America, documentarul nord coreean prezinta cateva aspecte destul de realiste, si inca nu alea cele mai rele, ca desigur nu trebuiau sa sperie minorii la TV. Pacat ca nu au arata si cateva elemente pozitive, de ex ceva gen magazinele alea gen hala depozit cu diverse chestii mai ieftine decat in UE...probabil pt ca sunt cam inestetice plus oamenii care se plimba pe acolo sunt si aia cam obezi si inestetici...

  Dar zau, pe de alta parte eu personal tin atat la poporul american cat si nord coreean, dar totusi asa lanivel de principiu zic ca totusi sistemulpolitic administrativ e mai bunin SUA decat in RPD Coreeana, desi nu prea au griija de vulnerabili nici unul nici altul,posibil cel din SUA chiar mai slabut decat cel din RPD Coreeana...nu sunt sigur cum e situatia cu handicapatii si bolnavii mintali totusi, auzisem ca handicapatii fizici o duc destul de OK in RPDC, dar aia mintali...ma rog cu aia e mai greu peste tot...cred ca in Cuba e cel mai OK pt oamenii vulnerabili de gen bolnavi mintali. (In Danemarca am auzit o prelegere recenta cum ca e la fel de rau ca in Sudan pe parametrul calitatii starii de sanatate fizica a persoanelor bolnave mintal, desi ma rog nu cred ca se tinuse seama de faptul ca decdatii prematur nu se mai numara ca sa intre in consideratie in vreo statistica, si totusi speranta de viata e de vreo 2 ori mai lunga in Danemarca decat in Sudan, chiar si pt bolnavii mintali,asa ca desigur ca au timpul sa acumuleze diverse probleme de sanatate numarabile,lafel ca si populatia generala, si nici nu s-a luat in cont ca de fapt statisticile din Sudan sunt asa probabil consemnate pe o bucatica de hartiuta igienica intr-un colt de coliba, scoase estimativ din burta, dar daca danezii au zis public ca e ca in Sudan, eu ii cred, ce sa fac...) Si cand te gandesti ca pe sanatate Romania din 1976 tocmai era pe cale sa ajunga Cuba...zau, si de atunci tot in jos, nu a inceput sa-si revina decat sub ultima administratie Basescu la un nivel cat de cat asa gen 1968...asa ca nu mamai mir ca diversi regreta comunismul.
  Desi mi se pare total aberant sa se istte atatea pasiuni pe baza unui sondaj de opinie publica de parca ar fi un referendum adevarat s de parca ar fi si ceva realist posibil sa se revina intr-un sistem de guvernanta si economic asemanator celui din RSR.
  E pur si simplu psihoterapie colectiva de proasta calitate (plus ineficienta, si contraproductiva), si infierbantare electorala de spirite, o tampenie care nu ajuta tineretul in mod educativ si nici nu rezolva vreo problema reala, ci pur si simplu perpetueaza imaginea de infantilism etern pe care o are toata lumea despre Romania (desi nu e adevarat, insa ajunge sa fie adevarata la un moment dat.)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 2. Blegoo on December 23rd, 2013 2:43 am

  @Rudolph:
  Să citez:

  "...sunt cam inestetice plus oamenii care se plimba pe acolo sunt si aia cam obezi si inestetici..."

  Posibil ca tu să nu știi de saitul ăsta.
  Cultivă-te, informează-te.
  Circul de pe lume...
  :-)

  Altfel... să știi că nu există bolnavi mintali în Coreea de Nord; nici în Cuba.
  Chiar nu există!
  :-) ...

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 3. Rudolph Aspirant on December 23rd, 2013 4:23 pm

  Ha ! Dar site-ul ala e chiar interesant zau...chiar mi-a crescut brusc simpatia pt firma Walmart ! Si nici nu e asa de inestetic cum credeam...are o estetica de kitsch, insa asta e destul de haioasa, dupa parerea mea, si e si mult mai optimista si hazlie decat estetica uratului europeean ! Zau, exact asta apreciez eu la cultura SUA, e total pozitiva , e asa ca un realism socialist chiar asumat, actualizat si concretizat, serios si fara nici o ironie ascunsa sau aluziv chinuita, asa directa si pe-a dreapta !

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 4. Blegoo on December 24th, 2013 12:51 am

  @Rudolph:
  Sunt extrem de puțini oameni care pricep esența culturii/societății americane.
  Tu ești unul din ei. :-)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)