Cultura determina Societatea

October 21, 2014 · Bagat la America ma-sii!, Blegisme, Imbeciliative, Incontrari 

Mă rog, nu’s total sigur de asta – ca teorie!
Dar totuși:


…a claim made by the United Nations in 2011. The international governing body declared that Internet access was a human right because it helps in exercising other rights. I suppose it’s a great injustice that some primitive tribesman on the African plains still can’t check his Facebook on a smartphone…

Mișto!(0)Fleoșc!(0)

Comentarii

31 Comentarii to “Cultura determina Societatea”

 1. Rudolph Aspirant on October 24th, 2014 6:06 pm

  De ce inchizi comentariile inainte sa apuc sa zic si eu ceva ? De ex ai pierdut unul in care voiam sa zic, "in aceasta privinta sunt de parere ca Blegoo are dreptate", numai ca nu mai stiu unde si cand.
  As fi putut sa comentez si sub articolul despre numele Rudolph, ca normal ca nu are de ce sa fie popular in Norvegia deoarece originea acelui nume e daco-teuton proto-danez rural si inseamna "lup faimos".
  As fi dorit chiar sa comentez sub crenvurstii de cal ca tare mi s-a facut pofta de unul ca nu am mai apucat de mult. Etc.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 2. Rudolph Aspirant on October 24th, 2014 6:15 pm

  On topic, dupa parerea mea citatul de mai sus e atat de absurd formulat incat nu merita comentarii...nici bune, nici rele, doar cel mult, ca act caritabil, o stampila de "respins la admitere la liceu, nu are rost ca omul care l-a scris sa incerce degeaba de nspe ori pe banii contribuabililor sa ia Bacul, insa poate are talent artistic si trebuie redirijat catre o scoala de meserii de arte".

  Mișto!(1)Fleoșc!(0)
 3. Rudolph Aspirant on October 24th, 2014 6:21 pm

  P.S. Cand frecventai Mahalaua parca erai mai inspirat. De cand insa frecventezi mai mult pe Raul de Zoho, zau...dar totusi noroc cu blogul tau, ca mi-am amintit de cel al lui Madelin, si ma duc sa vad daca a mai postat vreun vis interesant.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 4. Rudolph Aspirant on October 24th, 2014 6:23 pm

  P.P.S. Si comentatorul lektor a avut pe undeva candva dreptate, si cu aceasta ocazie doresc sa-i transmit salutari amicale.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 5. Blegoo on October 24th, 2014 6:27 pm

  Rudolph - comentariile se închid automat după 2 săptămâni (cred - n-am verificat).
  Altfel, mă trezesc cu reclame de medicamente și alte rahaturi.
  Da' ce te jenează pe tine?
  Tu comentează unde vrei, când vrei.
  În mahala mi s-a pus botnița.
  Dacă dai clic pe citat, te duce la articolul original, întreg.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 6. Rudolph Aspirant on October 25th, 2014 5:24 am

  Imi pare rau ca si tu ai fost respins din Mahala. Intr-adevar, se pare ca mahalalele din Bucuresti nu mai par asa de inclusiv primitoare cum fusesera o data mai de mult fata de strabunicii mei, dintre care cel putin 3 de care stiu eu au poposit si ei ca nou veniti la vremea lor, alaturandu-se celor deja rezidenti acolo. Nici casa strabunicii mele nu mai apartine familiei mele. In ea locuiesc acum niste oameni destul de similari celor care frecventeaza Mahalaua virtuala. Curtea acelei case si visinul din ea plus masa din sufrageria bunicii erau singurele ancore fizic reale care ma mai legau pe mine personal de mahalalele sectoarelor 2 si 5 Bucuresti. Mai e un cimitir, cu niste petice care inca fac parte din fostele mahalale, dar la ala nu-mi place sa ma gandesc. Eu nu am de gand sa poposesc acolo. Ma rog, mai exista si niste apartamente de bloc de o parte si alta a parcului central al stadionului national din sectorul 2, insa camera mea nu o mai are pe dna Adjani in poster pe perete, desi e posibil ca fostul meu birou sa mai contina in sertarul lui secret o coala de hartie pe care transcrisesem eu cu carioca Sonetul 43 din Portugheze in lb engleza de dna
  Elizabeth Barrett Browning, How Do I Love Thee. Cred ca poate mai sunt si niste plopi printr-o mahala din sectorul 5, vecini cu o casa unde am locuit temporar dupa ce m-am nascut langa o alta casa mai mare unde locuisera o data prietenii unui catel chiar mai faimos decat tine, Zdreanta, numai ca nu mai stiu daca sunt in numar par sau fara sot. Mi s-a spus ca la vremea cand era tata mic erau parca 2,
  acum e posibil sa fi ramas doar unul sau sa fie zero.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 7. Rudolph Aspirant on October 25th, 2014 6:32 am

  On topic re articol, inteleg ca un roman burghez onest e posibil sa devina inclinat catre libertarianism cand se ciocneste cu culturile afectate de Reformatie, pt ca in cadrul culturii romane mai toate reformele au fost de obicei incompetente si astfel deosebit de blande fata de cele survenite in cadrul altor culturi unde lumea a fost educata cu forta sa invete un cadril politic destul de formal si de rigid realist socialist. Eu cred ca sunt mai tolerant fata de diverse inclinatii sau chiar ideologii si pt ca sunt mai superficial, neurologic imatur receptiv cu ADHD, afon, plus si mai incult, plus am fost un copil privilegiat in casa bunicii mele, copilaria mea acolo asemanandu-se in multe privinte copilariei lui Ludovic al 15-lea, (drept care sunt mai tolerant si fata de diverse tonuri si nuante, inclusiv unele posibil ridicole, fata de care nu am o afinitate personala destul de mare, insa totusi gingase si ele in felul lor, ca de ex unele nuante de roz promovate de compania Sevres la indicatiile pretioase ale dnei de Pompadour). Plus am relationat de mic cu admiratie fata de niste calugarite catolice modern progresiste americane, telatii care m-au ferit sa devin astfel prea rigid anti- sau pro-catolic, si sa nu dau nici o importanta exagerata (in bine sau in rau) reformatilor, plus sa apreciez chiar si realismul socialist promovat de compania Disney in egala masura cu rebeliunea romantic intarziata a culturii austriece reprezentate de artistul Conchita. Am declarat culturile ca fiind neimportante pt mine si din lene
  intelectuala, dar si pt ca efectiv e posibil ca sa nu fiu ff puternic atasat de nici una, poate si din anxietate sa nu fiu prins sau legat de chestii despre care stiam deja ca am sa le pierd la un moment dat, sau de care ma voi debarasa, sau de care voi fi chiar deposedat, nu conteaza. Insa in acelasi timp, stiu ca mie personal nu mi-a fost niciodata foame cu adevarat. Neangajarea mea politica e datorata in mare parte unor defecte personale, nu legata de traume sau pierderi majore. (Desi am avut chiar niste lacrimi fizic reale in ochi cand am fost banat prima oara din Mahala plus Tapirul mi-a scris intr-un email personal ca in ochii lui eu reprezint un "gunoi" de care Mahalaua trebuie curatata. Insa totusi asta nu e ceva de nivel de ostracizare sau discriminare reala. Era un moft, insa mi-a parut rau, pt ca mie nu-mi plac expresii din astea extremiste in lb romana. Plus nu imi place nici lipsa de rigurozitate daca e exprimata in lb engleza si pt ca pt mine lb engleza e folosita in moduri destul de precis standard birocratice, nu literare de timp liber. In timpul liber afectiv am ajuns la concluzia ca mie imi place sa ma exprim mai mult in franco-daneza, adica oarecum rarait si peltic.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 8. mulliganoglu on October 25th, 2014 1:29 pm

  in sfarsit, blegule, ti-ai gasit nashul

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 9. Blegoo on October 25th, 2014 2:50 pm

  @Rudolph:
  Tapirul e iute la mânie și degrabă vărsătoriu dă sînje nevinovat.
  Nu lua în seamă ce zice el - ca idee, consideră că în "ochii mei" tu nu reprezinți "un gunoi" - precum și în "ochii altora".
  Personal, nu pot zice că am fost "respins" - doar mi s-a cerut să nu mai comentez pe anumite saituri.
  Nu s-a specificat că n-am voie să pun "guest-post" - dar mi s-a părut că ar fi o aroganță nesimțită din partea mea să forțez chestia.
  Personal, eu apreciez comentariile tale - pozitiv.
  Chiar le citesc cu plăcere.

  @Mulliganoglu:
  Rudolph și cu mine împărtășim experiențe comune:
  Amândoi am fost dați afară de pe imed forum.
  Amândoi am fost dați afară din mahala - deși eu am fost dat afară din multiple saituri.
  În sensul ăsta, Rudolph e nașul meu - el fiind alungat/huiduit/banat nițel înaintea mea.
  Desigur, el a fost dat afară din localuri unde eu încă n-am intrat și viță versa.
  Dar cum ziceam, avem experiențe comune.
  Aprecierea mea pentru comentariile lui nu implică doar ideile exprimate; el e probabil
  singurul care scrie "fonic" (nu "fonetic") - adică, atunci când citești ce scrie, devine audibil - ca și cum asculți la un post de radio.
  Nu oricine gustă stilul - precum nu oricine se delectează cu icre de manciuria pe pâine prăjită, cu votcă și ciuperci murate.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 10. mulliganoglu on October 25th, 2014 6:50 pm

  eu credeam ca tu esti regele trollilor, da' asta esti departe de performantele astuia, ar enerva si adormita statuie a Treazului

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 11. we on October 25th, 2014 9:13 pm

  offtopic, ca s-a inchis, e vechi de 40 de zile: lektore, chiar ca esti prost.
  imi pari cam obosit. mai lasa-te de net si de fecundari feisbuciste, ci...pretinde ca faci mate sau ce caterinci zici ca sunt obiectul tau de cercemoale.

  stamate, eu cred ca rudolph e doar cam "nevorbit" acolo la fiorduri. cati norge stiu, nu prea mi-au facut impresia de oameni deschisi.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 12. Blegoo on October 25th, 2014 11:23 pm

  @Mulliganoglu:
  Citez:

  "...credeam ca tu esti regele trollilor, da' asta esti departe de performantele astuia, ar enerva..."

  Definițiile noastre de "trolling" nu-s tocmai identice.
  Personal, atunci când "trollez" în alte saituri - prin comentarii, zic - încerc să aduc un alt punct de vedere.
  Ocazional, îmi iese - dar de cele mai multe ori - nu.

  E o problemă de comunicare (comunicație?)

  Probabil că da - nu sunt programat la nivel sud-est european, chit că am vocabularul (relativ) necesar.

  Referitor la Rudolph.
  El (ea?) e apreciat oriunde comentează în alte limbi decât româna.
  Asta spune ceva despre el/ea.
  Cam cât spune și despre România.

  Dacă eu sunt considerat ca un experiment de AI - la comunicare!
  Posibil el e altfel programat - n-am idee, nu am date. :-)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 13. Rudolph Aspirant on October 26th, 2014 12:34 am

  Formidabil, ce chestie...cu un asa articol banal, ai reusit sa atragi atentia celor mai elitisti dintre elitistii de pe net ! De cand nu a mai comentat mulliganoglu pe la tine, daramite we ! (Ca nu cred ca comentariile mele i-au atras. Asta ar fi prea de tot !)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 14. we on October 26th, 2014 1:08 am

  rudolph, atat comentariile tale, ci nr. lor:)
  te cam plictisesti pe acolo, prin norge, nu-i asa?

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 15. Blegoo on October 26th, 2014 1:14 am

  Rudolph, nu-i nici o chestie.
  M. derapează pe chestiile lui, W. pe ale sale.
  Nu-i interesează părerea ta, comentariile tale.
  Ei caută o justificare a ideilor proprii, nu un dialog.
  Nimeni nu-i elitist aici - nici tu, nici ei, nici eu.

  Mișto!(0)Fleoșc!(1)
 16. mulliganoglu on October 26th, 2014 11:13 am

  aha, deci noi suntem niste trolli mai sfiosi, asa... sa nu zic acoperiti, pe cand voi sunteti pe fata. ah, Sf. Ipocrizie!

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 17. Blegoo on October 26th, 2014 11:52 am

  @Mulliganoglu:

  How do YOU define a "troll"?
  Do you agree with the following:

  In Internet slang, a troll (/ˈtroʊl/, /ˈtrɒl/) is a person who sows discord on the Internet by starting arguments or upsetting people,[1] by posting inflammatory,[2] extraneous, or off-topic messages in an online community (such as a newsgroup, forum, chat room, or blog) with the deliberate intent of provoking readers into an emotional response[3] or of otherwise disrupting normal on-topic discussion.[4]

  If that's the case, I'll admit that Rudolph's posts could be difficult to follow.
  I know that Rudolph has the gift of aggravating people.
  I'm aware that he/she tends to follow his/her own thoughts, away from the main topic, although there is always a connection.

  But within the definition stated above, he/she does not engage in "trolling".

  He/she's always polite, does not use personal attacks or vulgarities - unlike myselves; I'm known to use a contrary and/or unusual viewpoint for the purpose of starting a discussion and force people to defend their arguments on a logical base. So, yes, in this respect, I behave like a troll.
  But Rudolph doesn't.
  People tend to have a problem with the way he express him/herself.
  The way I see it, it's people's problem, not Rudolph's.
  I happen to dislike Faulkner's work - style, subject, narrative.
  But I think it's my problem, not the late writer's fault.
  Perhaps I didn't try hard enough, or I didn't concentrate enough.

  Finally, I concede that:

  "Application of the term troll is subjective. Some readers may characterize a post as trolling, while others may regard the same post as a legitimate contribution to the discussion, even if controversial. Like any pejorative term, it can be used as an ad hominem attack, suggesting a negative motivation."

  :-)

  Mișto!(0)Fleoșc!(1)
 18. mulliganoglu on October 26th, 2014 12:40 pm

  asa. si?

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 19. Blegoo on October 26th, 2014 12:45 pm

  @Mulliganoglu:

  Păi.
  N-ai clarificat definiția ta de "troleală".
  N-avem cum să mergem mai departe - în absența unei luări de atitudine din partea ta.

  Aș putea să răspund:

  "Păii... chiar așa!"

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 20. mulliganoglu on October 26th, 2014 2:23 pm

  ba am clarificat-o. trolii sunt unii ca blegoo si rudolph.

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 21. blegoo2 on October 26th, 2014 4:01 pm

  Aha.
  Eii... ce să mai zic - frumusețea e în ochii privitorului - cum vine vorba.
  :-)

  Și ca să folosesc cuvintele altora:

  “I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken.”

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 22. mulliganoglu on October 26th, 2014 5:45 pm

  pe flocii sfintei nascatoare, adevar iti zic: esti troll

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 23. Blegoo on October 26th, 2014 8:01 pm

  @Mulliganoglu:

  "Unde nu e cap vai de picioare.
  A lipsit de acasă nouă ani și s-a întors cu doi bani.
  S-a dus bou și s-a întors Măgar. - Căci,
  Omul sfințește locul, iar nu locul pe om.
  Toată lumea este școală. - Și,
  Vremea învață pe aceia ce n'au dascăl. - Adică:
  Nevoia învață pe om și nuiaua pe copil.
  Ursul nu joacă de voie ci de nevoie. - De aceia,
  Pisica râzgâiată nu prinde șoareci nici odată - Și,
  Copilul nepedepsit rămâne neprocopsit.
  Copilul râzgâiat rămâne neînvățat."

  http://www.blegoo.com/wp-conte.....10/AP1.jpg
  http://www.blegoo.com/wp-conte.....10/AP2.jpg

  (Anton Pann - "Proverburi adică Zicale sau Povestea Vorbii" - courtesy of Ștefan Enescu, premiantul III, cl IV primară, 25 Junie 1921)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 24. mulliganoglu on October 26th, 2014 8:15 pm

  nici als nu baga atatea zicatori intr-un comentariu

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 25. Blegoo on October 26th, 2014 8:17 pm

  Considerând topicul și discuția, mi s-au părut relevante.
  :-)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 26. mulliganoglu on October 26th, 2014 8:20 pm

  as mai adauga:

  "futi, nu futi, vremea pulii trece", asa ca nu uita ca "pula nu stie carte, nici pizda sa citeasca"

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 27. Blegoo on October 26th, 2014 8:39 pm

  Clar, cultura societății a avansat enorm în doar o sutică dă hani.
  Arta conversației - care este! - a căpătat noi dimensiuni.
  :-)

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 28. mulliganoglu on October 26th, 2014 8:41 pm

  fiecare dupa puteri, blegule

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 29. Blegoo on October 26th, 2014 9:03 pm

  Întru adevăr!

  "Toate fomfoloagele
  Își așteaptă noroacele. - Și,
  Măgarul se vinde tot în oborul armăsarilor. - Ș'acolo
  Și pentru calul șchiop se găsește surugiu. - Dar,
  Cioara în loc de privighetoare nu se poate vinde. - Că
  Unuia îi place popa, altuia preoteasa, și altuia fata popii."

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 30. mulliganoglu on October 27th, 2014 3:21 pm

  ti-am facut poll, sa nu mai zici ca-s subiectiv

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)
 31. Blegoo on October 27th, 2014 3:25 pm

  @Mulliganoglu:

  Am remarcat, ba chiar am și votat!

  Mișto!(0)Fleoșc!(0)